Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

The Mango Kid

Populær
Updated
The Mango Kid
På Stengade 30 beviste canadiske Danko Jones endnu engang, hvor utæmmelig han er på en scene. Som om vi ikke vidste det i forvejen og som om vi skulle overbevises en gang til, men - Danko Jones cementerede sin status som levende rock’n’roll-geni via endnu umådelig fed koncert på dansk grund.

Passende nok var Stengade 30 proppet til randen med Københavns spirende rockpublikum. Igen en fornøjelse at se, at rockappetitten er intakt, selvom det er onsdag og sidst på måneden.


Balstyrisk hyldest

De, der ikke har været udsat for Danko Jones og band live er gået glip af noget stort. Uanset om manden står på en stor scene (som fx til Malmö Festivalen i sommer) eller på en lillebitte svedig klubscene (som den på Stengade), får han det optimale ud af publikum med sine jokes og sit kompakte, balstyriske rockshow.

Efter udgivelsen af det nye album, "Sleep Is The Enemy", som ikke helt lever op til resten af bagkataloget, kunne man frygte, at hr. Jones også har mistet noget af intensiteten live, men den frygt blev hurtigt elimineret. ”Sticky Situation”, ”Invisible”, ”First Date” og ”pop” nummeret ”Don’t Fall in Love” passede alle fint ind i sættet blandt de rockklassiske skæringer fra ”Born a Lion” og ”We Sweat Blood”.

Danko Jones spiller som var det hans sidste dag på Jorden, og man finder næppe en ligemand, der udviser samme intensitet på scenen. Måske er Danko Jones ikke den mest originale sangskriver, men det er heller ikke pointen. Det er åbenlyst (og han prøver ej heller at skjule det), at han spiller og skriver musik som en hyldest til de helt store i genren - som AC/DC, Thin Lizzy m.fl.

Der er ikke meget andet at sige, end at en Danko Jones-koncert er svær at sætte ord på. Det er en af den slags, der skal opleves, for at man virkelig forstår, hvad man er gået glip af.

Mere af den slags!

NB: Supportnavnet Brant Bjork headliner selvsamme Stengade 30 lørdag den 15. april og der regner vi med at anmelde den tidligere Kyuss- og Fu Manchu-dreng og hans band. Hold øje!

Kunstner
Dato
06-03-2022
Genre
Trackliste
I’m Alive and on Fire
Sticky Situation
Forget My Name
Sugar Chocolate
First Date
Way to My Heart
Wait a Minute
Don’t Fall in Love
Baby Hates
Invisible
Woogie Boogie
The Cross
The Finger
Play the Blues
Mango Kid
She’s Drugs
Lovercall
Sleep Is the Enemy
-------------------
Love Is Unkind
Mountain
Karakter
4