Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ujævn headbangerfest

Updated
Ujævn headbangerfest
Sick of it All og The Psyke Project leverede, As We Fight og Mnemic skuffede, rapporterer vor mand i Store Vega. Det var et mere end halvtomt store Vega der lagde scene til aftenens koncerter. Om grunden til det så var showets samtidighed med fodboldopgøret med de svenske ærkerivaler, eller om det også havde lidt at gøre med en lidt spøjs sammensætning af bands, er ikke rigtig til at vide!?

Glimrende start[/b]

The Psyke Project lagde i hvert fald glimrende ud. De vil meget med deres ekstreme og komplekse musik, og rutinen er virkelig begyndt at komme dem til gode, for deres musikalske ideer fremstår klarere og klarere. Deres stil kan kaldes "Døde-Poeters-Klub-møder-metalcore", og det kommer efterhånden ret godt ud over scenekanten

Værre står det til med As We Fight. Ikke at det er et dårligt band, for det er det egentlig ikke, men bandet mangler i høj grad ordenlige riff til at gøre dets musik mindeværdig. Nu er As We Fight bare endnu et metalcore act, der lyder som alle de andre.

[img]http://heavyjam.dk/img/1964.jpg[/img]

Bedre blev det heller ikke med Mnemic. Det er længe siden, man har set noget til dem på disse kanter, da de har været udenlands på turnè. Ny forsanger er det også blevet til – en franskmand ved navn, Guillaume Bideau (bill. ovenfor). Han er nu ingen forstærkning, for han kæmpede noget med at holde tonen ren.

Ud over deres hits, er deres numre skåret kedeligt meget over den samme læst, så selvom Mnemic kæmpede en brav kamp for at få showet på skinner, lykkedes det aldrig rigtig for dem.

Ny moshvariant[/b]

Sick Of It All leverede derimod til fulde - ganske som forventet - og stemningen fik sig et gevaldigt løft. De er efterhånden et par gamle drenge med deres 23. år som band.

Forsangeren Lou Koller (øv. bill.) ligner nu stadig en skælmsk bankelev, mere end en vrissen hardcorefrontmand, og det er nok også en af grundene til, det er så gennemsympatisk et band. Ikke et skridt trådte de ved siden af, og selv om det sikkert bare er endnu-en-dag-på-kontoret for dem, så skjuler de det godt.

Vi blev endda introduceret for en ny mosh-variant, en "Bravehart", hvor publikum deles i to for derefter at smadre sammen på langs af salen – great fun!

Karakterer (på old skool 13-skalaen):

The Psyke Project: 10
As We Fight: 7
Mnemic: 7
Sick Of It All: 10

Kunstner
Titel
Headbanger's Ball Tour feat. Sick of it All, Mnemic, As We Fight og The Psyke Project i Store Vega, Kbh. lørdag den 8. september 2007
Spillested
Dato
08-09-2007
Forfatter
Karakter
4