Cyberthrashernes off-day

Populær
Cyberthrashernes off-day
Fear Factory gav ikke nogen stor koncert i Århus tirsdag aften, mener Kong Kent. Som udgangspunkt har Burton C. Bell og co. - med lidt golfretorik - et "let par fire hul" når de går ind til en koncert. Fear Factorys materiale gør, at de altid ville kunne tilfredsstille publikum. Men i Århus snublede de på Train med deres tee-shot, og så blev kampen op af den korte fairway det sværere.


Ikke fængende

For de første sange var ikke fængende, og det var først tre–fire sange inde i koncerten, at det begyndte at tage fat. Da åbnede bandet for klassikerne fra ”Demanufacture” og ”Soul Of A New Machine” pladerne, og så fik de i øjeblikke fat i publikum. Også senere hits som ”Shock”, ”Edgecrusher”, ”Linchpin” og ”Drones” fra de senere plader (”Digimortal”, ”Obsolete” og ”Archetype”) kunne få publikum i svingninger, men det var som om Fear Factory selv ikke slog deres slag helt igennem. Burtons vokal var under hele koncerten middelmådig, og resten af bandet virkede metaltrætte. Christian Olde Wolbers var dog lovlig undskyldt da han spillede koncerten med en brækket fod.

Opvarmerne M.A.N. og Misery Index gjorde deres korte gigs som de skulle. Højdepunktet var M.A.N., der mellem de bedste sange ”My Master” og ”None To Tell” stod og riffede lidt Sepultura-lir fra ”Roots”, hvilket vandt lidt sympati hos de fremmødte fans.


Kendte navne

I publikum var der lige så mange bandmedlemmer som på scenen. Dawn Of Demise og Hatesphere var rigt repræsenteret blandt aftenens gæster, og den nu tidligere forsanger, bassist, grundlægger og sangskriver i Mercenary, KRAL, var også til stede. Så nu har jeg name-droppet lidt, men faktum om aftenens hovedattraktion, er, at Fear Factory burde have puttet det par-fire hul på maksimalt tre slag.

Bandet brugte fire – og fik den kun lige akkurat hjem på det fjerde slag. Ikke skuffende, men heller ikke nogen stor oplevelse. Gruppens materiale taget i betragtning burde en birdie være givet på forhånd hver gang, men selv cyberthrash-drenge kan have en off-day, og det gik ud over spillet på Train, og frygtens fabrik nåede kun lige akkurat greenen.

Kunstner
Titel
Fear Factory
Spillested
Karakter
3