10 hurtige til en heavynørd

Populær
10 hurtige til en heavynørd
Fear Factory-frontmand, Burton C. Bell vil turnere med Ministry, har gode minder om en Kiss-koncert på Donnington og ser op til sangeren Nick Cave. 1. Dine alle tiders fem favoritalbums?

”For helvede, det er svært… jeg prøver at høre dem inde i hovedet nu…”

Heavyjams udsendte væbner sig med tålmodighed, mens fotograf Jacob får lejlighed til at knipse med sit kamera. Men pludselig kommer svarene i lind strøm.

“Sex Pistols: 'Never Mind the Bollocks'
U2: 'The Unforgettable Fire'
Swans: 'Holy Money', men 'Children Of God' er også superfed!
New Model Army: 'Thunder and Consolation'
Nick Cave and the Bad Seeds: 'Tender Prey'”


2. Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet?

”Det må være Steve Millers ”Keep on Rocking Me Baby”, for den bliver spillet mindst to gange dagligt på hver eneste Classic Rock radiostation i USA. Hvis jeg havde skrevet den, havde jeg været stinkende rig!

3. Din favoritmusiker gennem tiderne?

Efter en længere tænkepause svares der uden tvivl i stemmen: ”Nick Cave, ja, Nick Cave!”


4. Dit favoritband gennem tiderne?

”Jeg kan nævne nogle stykker. Der er mange bands, jeg nyder at lytte til. U2, Nick Cave & the Bad Seeds, Swans, Einstürzende Neubauten og Nirvana.”


5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?

”Vi spillede på Donington, da Kiss headlinede, efter at de var blevet gendannet. Jeg havde all-access pas, så en ven og jeg kravlede op i et lydtårn og så og hørte Kiss fra fugleperspektiv. Godt nok var der ikke andre folk blandt os, men det var herligt, at se Kiss for første gang på denne måde. Lyden var fantastisk! Bestemt en anderledes og fed oplevelse.”

6. Hvilket band vil du allerhelst selv turnere med?

”Ministry! (for første gang svares der prompte - Red.). Jeg har lige hørt, at de også spiller på Wacken i år, så det er fedt. Vi havde ladet promoterne vide, at vi gerne ville spille til sommerfestivaler, og det lykkedes for bookerne dér at fange os.”


7. Har du et før-scenen ritual?

”Jeg går på toilettet!” Burton ler og fortsætter. ”Laver vejrtrækningsøvelser, får et glas vin og går så på scenen”.


8. Det bedste ved at være i et band som dit?

”At spille live, kan ikke vente med at komme på scenen og trykke den af foran folk.”


9. Det værste ved at være i et band som dit?

”Ventetiden på en tour. Der er fandens megen ventetid!”


10. Bandets fremtidsplaner?

”Vi vil bare fortsætte med det, vi laver. Turnere meget og udgive flere plader. Vi forsøger stadig at være innovative med vores musik, især med selve sangskrivningen.”

På grund af skavanker som sygdom og en brækket fod, aflystes det planlagte interview med guitaristen Christian Olde Wolbers det andet interviewoffer, men Heavyjam drister sig alligevel til at høre Burton, om han ved, hvad der foregår mellem Christian og danske Mnemic.

”Christian skal producere deres kommende plade. Mere ved jeg faktisk ikke om den sag”.

Heavyjam takkede for interviewet og overlod sangeren til toiletbesøg, stemmetræning og vinflasken inden Pumpehuset skal væltes.