Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fabrikeret retrotrip

Populær
Updated
Fabrikeret retrotrip
Verbale ørefigner til Wolfmothers Vega-koncert. ”Retrobølgen” er over os. Det er blevet hipt at høre hård rock igen. Pladeselskaberne er begyndt at udgive plader med bands, som aldrig havde fået en kontrakt for fem år siden.
Wolfmother er et af dem. De udsendte deres selvbetitlede debutalbum i fjor; en skive med underlige tekster om enhjørninger og hekse. Musikken var voldsomt inspireret (for nu at udtrykke det diplomatisk) af Zeppelin, Sabbath og Deep Purple.

Der var en skamløshed over den måde, hvorpå Wolfmother nærmest genindspillede klassikerne med deres egne tekster, og så pludselig påstod, at de også havde skrevet numrene selv. På trods af dette, så lykkedes det for den australske trio, at starte en ordentlig søndagsfest på sommerens Roskilde Festival.

Der blev selvsagt også hurtigt udsolgt til lørdagens koncert i Store Vega. Ja, det kører for Wolfmother. Lørdag er den den rigtige dag for pigtrådsmusik, og de fremmødte unge, rockfans var da også overdrevent entusiastiske og feststemte.


Plastisk og anonymt

Men allerede i første nummer, ”Dimension”, kastede bandet sig ud i et langtrukkent og påtaget psykedelisk jam, for sådan gjorde forbillederne jo… Nej, Wolfmother lægger ikke skjul på, hvem de er inspireret af, men det er altså et problem, når man under hver eneste sang kan sætte navn på, hvilket band der er blevet bestjålet.

Hvis bare d’herrer spillede med lidt charme og et glimt i øjet. Nix. Bare kopiering af læremestrene. Det var næsten ubærligt at se på, og ikke mindst deprimerende, at overvære de mange betalende fans, der levede sig 100 % ind i gøgleriet på scenen. Til gengæld var det også publikums indlevelse, der hev koncerten op af det værste søl.

Men ROCK skal sgu virke ægte. Her virkede det plastisk og fabrikeret. Den sjælløse og komplet anonyme fortolkning af ”Communication Breakdown” lige inden afslutningen talte for sig selv, og opsummerede meget godt koncerten.

NB: Da deres udsendte ankom kl. 20.30 havde Baby Woodrose allerede spillet deres supportsæt (!?), derfor ingen bedømmelse af det.

Kunstner
Spillested
Dato
07-02-2017
Genre
Trackliste
Dimension
Pyramid
Apple Tree
White Unicorn
Love Train
Where Eagles Have Been
Witchcraft
Tales from the Forest of Gnomes
Woman
Mind’s Eye
-------------------
Vagabond
Colossal
Communication Breakdown (Led Zeppelin)
Joker & the Thief
Karakter
2