Drink, Drink, Drink!

_XTD3639
_XTJ6469
_XTJ6374
_XTJ6500
_XTJ6791
_XTJ7100
_XTD3147
_XTJ7269

Når staben af devilutionister ikke kunne finde ud af at anmelde et band med en forvokset gul gummiand på scenen, så må man jo i Blastbeast-regi træde til og hjælpe. Derfor kan du nu, meget eksklusivt, læse en Søren Weiss-anmeldelse på Devilution.

Kunstner
Spillested
Dato
15-03-2019
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Ship ohøj, fuckers! Alestorm is in the house – og det betyder fest!

Massive mængder af skumsprøjtende ølskvulp, roning og fordrukne ”fuck you”–slagsange i et pakket Amager Bio. Alt sammen anført af galningen Christopher Bowes og hans slæng af pirater. Udtænk gerne en festligere fredag aften og lur mig så, om ikke det er umuligt.

Alestorms piratskib havde omsider smidt anker foran Amager Bio, da skotterne fredag aften – for en sjælden gangs skyld - kom forbi Danmark med et egentligt headliner show. Kursen var sat på fest.

Fraset showet i Aarhus forleden er det nemlig mange år siden, at bandet sidst har headlinet en koncert i Danmark. Det var vel egentlig på The Rock back in the day? De har derimod gæstet Copenhell et par gange, hvor særligt showet i sommer gik over i historien som den koncert, der så flest crowdsurfere på Refshaleøen nogensinde.

I den netop ombyggede Amager Bio var der lagt op til den helt store bajer-fest. Så derfor var der ikke så overraskende, at der var tryk på fadølshanerne, og de tørstige halse kunne skylde efter med det bedst mulige soundtrack. 

For er der seriøst noget smukkere end at kunne hamre bajere til slagsange som 'Keelhauled', 'The Sunk’n Norwegian', Taio Cruz coveret 'Hangover' og naturligvis 'Drink'. Denne aften i Amager Bio fik vi dem alle.

Gummiand og fuck you
Scenen var dekoreret i bedste Alestorm stil. Det betød i sagens natur, at der ikke var sparet på farveladen, thi et kæmpe regnbuefarvet backdrop med bandets logo tonede frem bag trommerne. Side om side med en forvokset gul gummiand, der ligesom på Copenhell var placeret midt på scenen.

Visuelt var alt således helt rigtigt og dannede de perfekte rammer for en aften, hvor Christopher Bowes med sikker hånd på sin Simon Kvamm-keytar kunne lede os stærkt igennem koncerten, som den altoverskyggende og fucking seje kaptajn for Alestorm. Manden er en galning, og det er det, vi elsker ham for.

Fest og druk er naturligvis det altoverskyggende emne hos Alestorm. Men går man i dybden med flere af Alestorms sange, vil man kunne opleve et band, der rent faktisk formår at skrive sange så melodisk stærke, at det ikke kræver mere end et enkelt gennemlyt, før de sætter sig fast og går lige i nakken og i benene. Det får simpelthen folk med, og virkemidlerne er så få og simple, at det faktisk ikke burde kunne lade sig gøre.

Dét i sig selv er en kunst og stod i skærende kontrast til de to supportnavne Skálmöld og Bootyard Bandits, som ikke på samme måde har sange, der kan få gang i den større crowd i Amager Bio.

End ikke en halvdårlig lyd kunne denne aften slå et tændt Alestorm ud, og publikum kvitterede ved både at sætte sig ned og ro i takt til midtempo-pirat-baskeren 'Nancy the Tavern Wench' og række fuckfingeren i vejret til den alt overskyggende Alestorm-hymne 'Fucked With an Anchor'.  

Smukkere kan det næsten ikke gøres. Og hvis du er uenig – ligesom flertallet er her på Devilution:

Fuck you, you’re a fucking wanker!