AMF'12: Helt klar til opgaverne i 2013

Populær
AMF'12: Helt klar til opgaverne i 2013

Det var dødsmetalfansenes våde drøm at se Iniquity på plakaten til årets Aalborg Metal Festival, og der var heldigvis ingen skuffelse over det leverede.

Kunstner
Dato
03-11-2012
Trackliste
Tranquil Seizure
Spectral Scent
The Hidden Lore
Encysted And Dormant
Desiderated Profligacy
Serenadium
From Tarnished Soil
Son Of Cosmos
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Line-uppet fra ep'en 'The Hidden Lore' stod lørdag samlet på scenen til AMF for at uddele øretæver under banneret Iniquity - et banner, som ellers har været lagt i graven i 10 år. Den originale line-up fra det band kan af gode grunde ikke samles, og så har bandet alligevel også haft lige så mange medlemmer som et symfoni-orkester. Men den hér samlede flok var så absolut en 100 % optimal version af bandet.

I front stod Martin Rosendahl, som især kendes fra Corpus Mortale, og han havde taget det fede, glubske growl med, som både passede fedt til de sange, han selv havde været med til at lave og til hyldesterne til afdøde bandstifter Brian Petrowski i numre som 'Encysted and Dormant' og titelnummeret fra 'Serenadium', som førstnævnte også stammer fra.

Jesper Frost arbejdede hårdt med tønderne, og det lød godt og solidt. Teknisk set ser det måske lidt krampagtigt ud i forhold til nogle af de andre stærke dødsmetal-trommeslagere, der gæstede festivalen, men det lød godt, og fik det kun til at se endnu mere sejt ud, at det lignede, at der blev arbejdet for at levere vellyden.

I mængden kunne man spotte folk fra Saturnus og Dawn of Demise, der hver især havde hyldet Iniquity fra scenen, og de så lige så tilfredse ud som flertallet af mængden i salen. Det var ikke en koncert fyldt med show-lir, men de mange temposkift og nogle finurlige detaljer på guitarer og trommer gjorde, at der så rigeligt var noget at opleve. Og så var der bibeholdt et autentisk dødsmetal-look fra de tre herrer forrest på scenen.

Man kunne have frygtet, at dette første show før den egentlige reunion i 2013 skulle agere lidt for meget test og ikke være alt for skarpt - men ingen grund til frygt, for leveringen var skam i top, og det kan kun anbefales at fange bandet, der endda også skal til Maryland Death Fest, når de spiller en række gigs næste år.