Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Blodbad i Kødbyen

Populær
Updated
Blodbad i Kødbyen

Spillested
Dato
22-07-2011
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen (arkiv)
Karakter
4

En fåtal af fornuftige mennesker som ikke var til Roxette i Tivoli havde fundet vej til en god aften med gratis død og rock i Kødbyen.

København har fået et nyt spillested, det gamle Lades Kælder er genopstået i Kødbyen under navnet KB18. Stedet har helt sikkert rammerne til at rumme fede oplevelser i fremtiden, men denne aften startede det godt nok noget skidt med konstante strømsvigt, der desværre ødelagde en hel del for aftenes første band Dynasoar der gav deres debutkoncert. Surt! Men det var så heller ikke dem det handlede om denne fredag.

Pet the Preacher holdt releaseparty for deres nye musikvideo, og det skulle fejres med en gratis koncert, hvor vennerne fra By the Patient var inviteret med som opvarmning. Og tak for det. For By the Patient slagtede simpelthen løs ude i den gamle kødbunker.

Man forstår godt hvorfor bandet nærmest har gjort kometkarriere og allerede har Roskilde og Wacken på CV'et. Musikken er teknisk, tight og hamrende brutal. Energien smittede da også tydeligt af på de få headbangere der var troppet op, og det er sgu også svært ikke at sende nakkemusklerne på overarbejde til numre som 'Dehumanized' og 'Blood of Martyrs Shall Cover the Earth'.

Efter små 30 min blev koncerten lukket af med 'Luke 18:15-17, med så meget smæk på man nærmest blev blæst omkuld. Det er sgu sådan det skal være!

Hvis man som slagter ude i Kødbyen stadig arbejder på akkord kan det da kun anbefales at sætte By the Patient på, det ville helt sikker sende flere skillinger i kassen!

Overraskende sejt rockband

Efter afsløringen af Pet the Preachers musikvideo til 'A Part of Me', troppede det energiske rockband op på scenen og lagde fra starten glimrende ud. En hel del flere mennesker havde da også indfundet sig under PTP, selvom man nok fornemmede at de fleste var venner til bandet. Jeg må indrømme at mit kendskab til PTP var noget begrænset inden denne aften. Men helt sikkert gik man derfra med et positivt indtryk. En del danske rockbands har i de senere år grænset sig til det patetiske, attituden skal komme igennem musikken og ikke fra ens haircut og tatoveringer eller whatever.

PTPs musik taler helt sikkert for sig selv. Numre som 'Into a Darker Night' og 'A Part of Me' lyder tungt og troværdigt og har anelser af The Sword og Graveyard i sig. Det gjorde sig ganske sejt live og guitatist/sanger sanger Christian Madsen gav den som cool frontmand.

Af de nyere rockbands på den danske scene lige nu, kan der sagtens være potentiale i PTP til at bevæge sig op i toppen, de gør det i hvert fald med god stil.

(Så længe vi altså lige ser bort fra musikvideoen! Var budgettet en kasse øl?!)