Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metal Battle 2010 - Dansk finale

Populær
Updated
Metal Battle 2010 - Dansk finale

Uheldige omstændigheder gjorde, at NRGmagazine ikke var tilstede under den danske finale af Metal Battle, men vi fik i stedet en kommentar fra de stolte sejrherrer.

Kunstner
Spillested
Dato
20-02-2010
Koncertarrangør

Reglerne for deltagelse i den store Wacken Open Airs såkaldte Metal-Battle var ganske simple: man måtte ikke have kontrakt eller være ved at signe til et selskab, man skulle kunne spille et show på mindst 30 minutter, og man måtte ikke have vundet en runde i 2009-udgaven, hvilket for de danske bands var et let punkt at opfylde, da det i år var første gang, at konkurrencen også kørte på dansk grund. Konkurrencen kørte første gang i 2004 med 6 tyske bands og 5 internationale bands, men er siden vokset til i år 26 deltagende internationale aktører udover værtslandet.

Så forskellige bands som Gorilla Monsoon (Tyskland), Torture Squad (Brasilien) og The Fading (Israel), som faktisk spillede i København i fredags, har vundet denne konkurrence, hvor hæder er en del af præmien udover pladekontrakten på Wacken Open Airs eget pladelabel.

NRGmagazine var på pletten til de indledende runder i Aalborg og København, og havde også en klar forventning om, at finalen skulle dækkes. Men...vejrliget ville det sådan, at bilerne fik lov at stå snedækket hen, og vi måtte lade andre om festen med Koldborn, der stillede op som pause-underholdning og de dystende bands: 100 Knives Inside, By The Patient, DestroyerBoy, Fiji og Scarred by Beauty.

Nyheden om vinderne har allerede været bragt på diverse danske metal-websites, så der er ingen grund til at trække det ud: By The Patient blev vinderen af finalen. Det bliver altså dette band og dets moderne, dødsmetal, som vi skal heppe til sejr i august på WET-scenen på Wacken festivallen.


EKSTATISK VINDER KOMMENTERER

Da vi nu ikke var til stede, har vi i stedet sendt en lykønskning til bandet, der i dag havde følgende kommentarer til sejren og bandets nære fremtid:

"Det føles skønt at få anerkendelse for vores musik. Det er virkelig fedt, at få mulighed for at spille for så mange mennesker, samt at så prominente navne indenfor dansk metal synes om den musik, vi laver. Lige nu er vi stadig oppe at køre over vores sejr. Jeg tror ikke rigtig, vi har fattet det, før vi står og spiller på Wacken. Vi glæder os meget."

"Det er kun vores trommeslager, Adam, som har været gæst på Wacken-festivallen før. Det bliver fedt at få vores debut på Wacken som spillende band."

"Vi er i gang med at skrive vores debutalbum, som vi skal indspille i slutningen af marts og i april. Vi havde allerede planlagt studietid inden Wacken Metal Battle, men efterfølgende er der kommet ændringer i forhold til produktionen af vokal. Jacob Bredahl har kontaktet os, og vi skal indspille vokaler i hans nye studie. Det glæder vi os allesammen til, og det bliver et spændende samarbejde, som vi er sikre på vil gavne produktionen af vokalen."

"Guitar, bas og trommer vil blive indspillet i et studie i København og vil blive produceret af vores guitarist, Simon, og teknikeren, Steffen Sørensen.Der vil blive kælet for hver en detalje på dette album, der udkommer denne sensommer eller til efteråret. Hvorvidt det bliver udgivet via label eller ej, ved vi ikke på nuværende tidspunkt. Angående shows, har vi planer om en mini-tour i England, Tyskland og Sverige, samt danske datoer i efteråret."

"Det ser lovende ud indtil videre, da udenlandske bookere, samt udenlandske anmeldere har taget rigtig godt i mod os.

Det bliver et spændende år for By the Patient og vores debutalbum vil overgå vores tidligere materiale. Det bliver et fokuseret og stærkt dødsmetal album, som det ikke er hørt før i Danmark."

Det lader, til at By The Patient ikke ligger på den lade side, og at vi kommer til at høre meget, meget mere til dem i år. Tjek dem ud 'live' og indtil da lige her.


ET PAR ORD FRA ARRANGØREN


En af arrangørerne, Kasper Molin, blev også fanget for en udtalelse efter finalen, og han kan forsikre læserne om, at der bliver Metal Battle i Danmark også til næste år. Og han udtaler om forløbet i år:

"Vi fik godt 40 tilmeldinger, og de fleste af dem havde fint styr på det tekniske. Vi har så vurderet på sangskrivning, og hvad man kunne få ud af musikken. Det har været positivt at se, at det der har fungeret på plade i langt de fleste tilfælde også har fungeret fedt 'live'. Vi har set, at de talentfulde musikere er der i undergrunden, og hvis ikke nogle af de her bands slår igennem, så er der i  hvert fald potentiale i andre konstellationer."