Bundsolid rutine

Populær
Bundsolid rutine

Det er ikke første gang, at Soulfly gæster Danmark. Men det er da vist første gang, at besøget går til Kolding. Devilution var på plads på Godset til bandets eneste koncert i Danmark på den igangværende 'Savages'-turné.

Kunstner
Spillested
Dato
11-03-2014
Genre
Trackliste
1.Bloodshed
2.Cannibal Holocaust
3.Prophecy
4.Back to the Primitive
5.Fire / Bring It / Defeat U
6.Refuse/Resist
7.Execution Style
8.Troops of Doom
9.Seek 'N' Strike
10.Babylon
11.Living Sacrifice
12.Blood Fire War Hate
13.Territory
14.Wasting Away
15.Arise / Dead Embryonic Cells
16.Plata o Plomo
17.No
18.Master of Savager
19.Roots Bloody Roots
Ekstranummer:
20.Jumpdafuckup / Eye for an Eye
Fotograf
Lasse Lagoni
Karakter
3

Der er ikke så meget hype om Soulfly længere. Der er efterhånden gået rigtig mange år, siden Max Cavalera forlod Sepultura og dannede Soulfly. I de første år var der på den baggrund naturligvis en betydelig interesse omkring Soulfly og bandets udgivelser. Men i de senere år er det godt nok, som om interessen er betydeligt mindre. Det er måske på den baggrund, at vi nu skal se, at Soulfly i forbindelse med kampagnen for bandets seneste og for øvrigt bestemt hæderlige udspil, ’Savages’, kun giver denne ene koncert på dansk grund i Kolding. En koncert så langt fra alting, at eneste medie, der mødte op, (naturligvis) var Devilution.

Forud for ’Savages’-turnéen havde Max Cavalera i flere interviews fortalt, at bandet på denne turné ville spille et meget længere sæt end tidligere. Når alt kom til alt, synes det så måske ikke helt at holde stik. Bandet gik på scenen ca. kl. 20.30 og spillede ca. 1½ time, inden scenen blev forladt for igen at blive indtaget for bare et enkelt ekstranummer.

Sangene

Men det hele begyndte nu fornuftigt nok med åbningsnummeret ’Bloodshed’ fra ’Savages’, der udkom i september 2013. Dette blev efterfulgt af endnu en sang fra samme album i form af  ’Cannibal Holocaust’. Herefter forløb koncerten som en blanding af Soulfly-sange med særlig vægt på sange fra bandets første 3-4 album og de store sange fra Max' tid i Sepultura som ’Refuse/Resist’, ’Territory’ og naturligvis ’Roots, Bloody Roots’, der blev leveret som sidste sang inden ekstranummeret.

Der er ingen tvivl om, at Soulfly spiller med engagement. Alligevel er der noget rutine over bandets performance. Der er ikke meget reel interaktion med publikum. Kontakten er reduceret til ganske få ord imellem enkelte af sangene. Det virker lidt, som om Soulfly ikke selv føler, at der er meget mere at opnå. Det er rent arbejde.

Den nuværende besætning

Afslutningsvis skal det lige berøres, at Max på denne turné – ligesom på ’Savages’ – har taget sin søn Zyon med. Zyon har en noget uortodoks stil bag tønderne. Men han formår dog i høj grad at få rørt rigtig meget rundt i gryderne! Ud over far og søn består Soulfly nu af guitaristen Marc Rizzo, der har været fast medlem i mange år, samt bassist Tony Campos.

Måske bør det også lige nævnes, at koncerten blev afsluttet på en lidt anderledes facon. Som ekstranummer blev spillet et medley af ’Jumpdafuckup’ fra Soulflys andet album, ’Primitive’, og ’Eye for an Eye’ fra bandets debutalbum. Herefter råbte Max Cavalera ”Scream for me, Europe!” og forlod scenen, hvorefter bandet satte i gang med introen til Iron Maidens ”The Trooper”, som herefter blev rørt lidt rundt i 2-3 minutter, inden det hele sluttede. Mærkeligt – og ikke helt den rette finale.