Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2015: Hyggeligt, men ufarligt

Populær
Updated
Copenhell 2015: Hyggeligt, men ufarligt
Copenhell 2015: Hyggeligt, men ufarligt
Copenhell 2015: Hyggeligt, men ufarligt
Copenhell 2015: Hyggeligt, men ufarligt
Copenhell 2015: Hyggeligt, men ufarligt
Copenhell 2015: Hyggeligt, men ufarligt
Copenhell 2015: Hyggeligt, men ufarligt
Copenhell 2015: Hyggeligt, men ufarligt

Den svære tjans som åbnere af sidstedagens program stod Franklin Zoo for, omend de ikke var nævnt som andet end "Tak Rock!-vinder" i programmet. Selvom det var habilt og velspillet, så var der ikke nok gennemslagskraft i leveringen.

Kunstner
Dato
20-06-2015
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
2

Der var ikke lang tid til Copenhells porte åbnede, da Royal Beers kampagne om kærlighed til rockmusikken og det, der er tungere, Tak Rock!, på Facebook bad om inspiration til bands, de kunne have med i overvejelserne, når de skulle finde et band til årets festivalprogram. Således var vinderne heller ikke nævnt i det trykte program og var blot annonceret som "Tak Rock!-vinder".

Det blev rockbandet Franklin Zoo fra København, som stak afsted med den fine gevinst – 30 minutters spillejob på Pandæmonium-scenen. Tidspunktet var mindre end ideelt, men nogen skal jo være først og lokke folk ud af teltene og ind på festivalområdet.

Bandet lagde stærkt ud. Det første riff swingede godt, og sammen med en aldeles glimrende lyd (det har ikke altid været tilfældet for de bands, som er landet på programmet via konkurrencer – husk fx Fall of Pantheon i 2013) lovede det rigtigt godt. Desværre virkede publikum endnu lidt trætte, og måske skulle frontmand Rasmus Revsbech have valgt den lidt mere insisterende metode, da han bad folk om at komme tættere på. Hans respekt for folks tømmermænd var unødvendig, da han sagde, at det også var ok, hvis folk hellere ville blive stående, hvor de var, for der var netop behov for en større befolkningstæthed foran scenen. Mere action foran scenen kunne måske have tændt den gnist, der gør, at nogle bands rammer det sted, hvor de leverer over evne. I stedet føltes det mere sikkert og stabilt.

Mere personlighed, tak

For Franklin Zoo spillede godt, så det kunne let være blevet til lidt mere på opleveren. Håndværket var i orden og med elementer som wifebeater, bar mave og denimskjorte, så var scenen sat til rock'n'roll, som vi kender den. Og deri lå et problem, for bandet nåede ikke frygteligt langt ud over scenekanten, ligesom det hele virkede velkendt fra årtiers rock. Bandets egen personlighed stak ikke langt nok frem, trods velfungerende sange og godt sammenspil. Vokalen var stærk og bassistens engagement imponerende, men under åben himmel tidligt på dagen, føltes det bare ikke som nok.

Til sidst blev det dog en kende mere interessant, da bandet stemte ned. Det blev næsten sludge-tungt, og den dybere baggrund gav en fin plads til vokalen, så det endda klingede lidt Ozzysk – dog uden de skæve toner. Det var dog overordnet en lidt utaknemmelig opgave for et upcoming band, og kontrasten var stor, da Horned Almighty en halv time efter koncerten – omend i en noget anderledes og aggressiv genre – allerede fra sbegyndelsen fik livet op i det umiddelbart trætte publikum.

Bandet sagde tak til "Tak Rock!" og fik præsenteret det som en pligt, de var påkrævet. Det virkede sådan lidt ,som om der blev taget lidt pis på det her med at være blevet udvalgt, og den slags kækhed var et kærkomment input i showet og kunne sagtens udnyttes bedre, så attituden i præstationen blev mere kontant.

Franklin Zoo gav en hyggelig start på dagen, og på den facon var det sådan set passende med en blid begyndelse med lidt rock, men der var ikke helt nok attitude til at stå distancen. Bandet kan dog alligevel være stolte af sådan en skalp, som Copenhell er, og mon ikke bandet senere kan trække på den erfaring, det har været, og således udnytte oplevelsen i de kommende shows.