Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell '22: I ulvens gab

Updated
DSC_6958 copy
DSC_6919 copy
DSC_7011 copy
DSC_7005 copy
DSC_6974 copy
DSC_6901 copy
DSC_6930 copy
DSC_6990 copy

Det er en stor mundfuld fredag nat på Hades. Men Bersærk gjorde det og skabte den seje oplevelse til sent ud på natten.

Kunstner
Dato
17-06-2022
Trackliste
1. Dæmring
2. Kampånd
3. Skyggeland
4. Blod & Stol
5. Balders Bål
6. De Glemte
7. Mørke
8. Verdens Ende
9. Midgårdsbrand
10. Jernbyrd
11. Nordenvind
12. Lugten afFrygt
13. Blodmåne
14. Tordensol
15. Fimbuls Børn
16. SOL
17. Langebro (Gasolin Cover)
Koncertarrangør
Fotograf
Hasan Jensen
Karakter
5

“Bersærk fortjente en større scene”, lød overskriften på anmeldelsen af Bersærk sidst, de gæstede Copenhell i 2018 og spillede på Pandæmonium.

Lørdag nat skete det så. Den århusianske gruppe fik en stor mundfuld serveret ved at lukke Hades om fredagen klokken 00.45

Det er en prøvelse. At skabe oplevelsen og holde publikum fanget i den til klokken to om natten. Og Ikke se gæsterne sive afsted, fordi de småfryser og kommer i tanke om fødderne er ømme.

De gode oplevelse giver varmen. Får én til at glemme alt om trætte ben og uendelig kø til shuttlebusserne for at komme hjem.

Sådan en oplevelse som Mercyful Fate gav lørdag nat på Hades. Eller Bersærk et døgn tidligere på samme scene.

Fra arenaer til hell
Det var helt symbolsk, at Ulven på den gamle værftsbygning lyste op i rødt, da kvartetten gik på scenen med en glubsk appetit foran et imponerende stort publikum.

De har prøvet det før. For blot et par måneder siden, da Bersærk opvarmede for Dizzy Mizz Lizzy i landets største arenaer.

Måske den erfaring gjorde, at Bersærk udstrålede en overbevisende selvsikkerhed på Copenhell fra det øjeblik, ‘Dæmring’ åbnede show. Der var pondus i musikken. Der var skruet højt op i natten, så Casper Roland Popps rå stemme gik tydeligt igennem.

Kemien på scenen var tydelig. Det er oplevelsen af mange års sammenspil. Som at høre på en bastard fra Kyuss og Kverlertak. Og en tro på drømmen. Som har ført dem her til. Lige nu. Midt om natten foran tusindvis af mennesker.

Kæk frontmand
Bersærk greb chancen og gjorde det. De leverede oplevelsen og holdt publikum fast i deres gab i 85 solide minutter.

Moss, Meiner og Evers spillede rutineret sammen og evnerne kom til deres ret i et lydmiks, der var balanceret perfekt i samtlige 17 numre.

Kort inde i showet takkede frontmand Casper Roland med et smil på læben de gamle koryfæer i D-A-D (der lige havde lagt Helviti ned) for en god opvarmning.

Han har sin charme, den kække frontmand. Og i øjenhøjde med publikum. I bedste Kim Larsen-stil med smøger, bajer og attitude.

Efter 16 fuldstændig forrygende numre sluttede Bersærk da også af med en af den danske sangskats store klassikere. Gasolins ‘Langebro’ i ballsy Bersærks version lukkede eminent for en af årets sejeste danske koncerter på Copenhell 2022.