Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell '22: Manson-klon åbnede torsdagen

Updated
TR5_0508 copy
TR5_0459 copy
TR5_0480 copy
TR527755 copy
TR5_0550 copy
TR5_0496 copy

Canadiske Deadly Apples åbnede tidligt torsdagen med en koncert, der startede uheldigt foran røv og nøgler, men endte trods alt som en fin start på dagen.

Dato
16-06-2022
Koncertarrangør
Fotograf
Peter Troest
Karakter
3

Ifølge konferencieren var Deadly Apples det sidste band i verden, der gav en koncert i 2020, før pandemien fik lukket kloden ned.

Deadly Apples var faktisk også et af de første bands, som blev annonceret til Copenhell 2020, der blev til 2022. Gæsterne på festivalen havde tilsyneladende ikke brugt de to års ventetid på at lytte til det canadiske industrial-band, der var første indslag i torsdagens program.

Der stod vel 20 mennesker foran barrieren, da kvartetten gik på 12.45. Et ærgerligt syn. Især da koncerten på Copenhell var Deadly Apples første koncert i over to år. De havde ikke spillet siden den angiveligt sidste koncert før nedlukningen af verden. Og de havde aldrig stået i Europa før.

Velkommen til.

Gruppen fra Montreal kæmpede dog en brav kamp i den tidlige eftermiddagssol. I de første to numre var der knas med mikrofonen, så Alex Martels vokal ikke kunne høres.

Martel synger som Marilyn Manson. Musikken var også derhen af. Endda også attituden, når Martel slingrede rundt på scenen og kastede med mikrofonstativet som en galning. Når han ikke også var helt ude i publikums ansigter eller deciderede crowdsurfede.

Alex Martel er bestemt Deadly Apples hovedattraktion, og flere publikummer strømmede til undervejs. Det startede skidt. Endte godt. Heldigvis. Musikken bed sig ikke fast, men det sympatiske bands første koncert i Europa var trods alt en udmærket start på torsdagen.