Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 23: Suverænt band blev saboteret

Updated
_JD20473
_JD19152
_JD19037
_JD19239
_JD19248
_JD19330

Et af Danmarks bedste hardcore bands leverede en forrygende indsats, men vokalen druknede i et uheldigt lydmiks.

Kunstner
Dato
17-06-2023
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Danske Night Fever er langt fra et nyt navn på scenen, men til gengæld er de en sjælden oplevelse på den.

Til Ilter Festival i Odense sidst i maj gav de deres første show i fire år. Kort inden udkom singlen ’Killing Floor’, der var gruppens første udspil siden den fantastiske ’Vendetta’ fra 2014.

Så der var i den grad lagt op til et brag, da kvintetten lørdag eftermiddag indtog Gehenna på Copenhell.

Desværre udeblev den store triumf. Igennem 40 minutters intenst show lå frontmand Salomons Segers vokal konsekvent for lavt i lydmikset. Pisse ærgerligt! Især når man har en sanger med så fed en stemme.

Den veltrænede Segers væltede rundt på Gehenna med en hidsig hardcore attitude, og gruppen fyrede den af med aggressiv pondus. Titelnummeret fra 2009-debuten ’New Blood’ åbnede i et fandenivoldsk tempo og for et band, der har været fraværende i fire år fra livemusikken, så fremstod Night Fever i den grad som et sammentømret band.

Igennem cirka 16 numre fik den fuld skrue. Men det var også en koncert, hvor publikum svigtede kvintetten fra København. Når man tænker på, hvor mange mennesker, der var forsamlet på Copenhell om lørdagen, så var der simpelthen for få, der fattede, at de burde være taget forbi Gehenna.

For godt nok var vokalen for lav, men trods alt aldrig i den katastrofale afdeling. I den fremragende ’Transparent’ fik Segers absolut bevist, hvorfor han har en dansk musiks bedste stemmer, der ofte – og med god grund – bliver sammenlignet med mægtige Glenn Danzig. Ligeså rå som Segers ser ud, lige så smukt kan manden faktisk synge.

Fra den kommende plade fik publikum en smagsprøve med nummeret ’Bite the throat’, og der er helt sikket noget at se frem til.

’This Ain’t a Game’ og ’Fuck your P.M.A.’ afsluttede 40 minutters fremragende indsats fra et af Danmarks klart bedste hardcore bands. Men lydmanden burde få et fuckin’ gult kort!