Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En anmelder sluger kameler

Populær
Updated
En anmelder sluger kameler
En anmelder sluger kameler
En anmelder sluger kameler
En anmelder sluger kameler
En anmelder sluger kameler

Metaltown 2009 - Dragonforce

Kunstner
Dato
27-06-2009
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at denne anmelder ofte har haft svært modstå fristelsen til at omtale bandet som Dragonfarce. Det fuldstændigt overgearede lir der bliver fyret af både instrumentalt og showmæssigt, kan være svært at kapere og ikke mindst tage seriøst. Forventningerne var af samme grund også lave til den tidlige lørdagskoncert på Metaltown 2009, men det skulle vise sig at være en fejltagelse.

Ikke fordi sekstetten i mellem tiden har indset at mådehold også kan være vejen frem, for det har de på ingen måde, men det hænger efterhånden sammen. Det lettere gakkede scenenshow blev leveret med tilpas meget selvironi uden at kamme over, og bortset fra Sam Totmans flotte baglæns styrt, gik det heller ikke udover over det musikalske. Netop sammenspillet mellem de to guitarister er teknisk imponerende, og selvom der måske ikke var lagt så vanvittigt meget følelse i hver en tone, kunne det ikke ødelægge, at de altid overdrevent pompøse numre var sovset ind i vellyd, og helt tydeligt lød præcis som bandet havde tiltænkt det.
Denne anmelder har tidligere savnet en smule ondskab fra Dragonforce, men på en solrig svensk sommerdag, var dette udtryk på ingen måde en mangelvare, hvorimod den uhøjtidelige tilgang syntes forfriskende i forhold til resten af festivalens alvorlige og dystre bands. Så kan det godt være, at dansetrin og propelarmsving ikke har deres gængse hjemmebane i metalgenren, men underholdningsværdien var meget høj.