Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Jailbreak 2023 - Hey Ho og en badeand

Updated
Jailbreak_23_jpg_2500-8
Jailbreak_23_jpg_2500-9
Jailbreak_23_jpg_2500-7

Alestorm er et kitchet metalband. Men det må medgives, at det har et dedikeret publikum og en herlig uhøjtidelig tilgang til tingene.

Kunstner
Dato
11-08-2023
Koncertarrangør
Fotograf
Michael "The Caddy" Søndergaard
Karakter
3

Denne anmelder har aldrig mødt andre end vores ærværdige redaktør, der nogensinde har tilkendegivet, at Alestorm skulle have kvalitet. Og på redaktionen har vi igennem årene forestillet os, at det nok bare var en joke. På årets Jailbreak Festival var det dog åbenbart, at bandet har et stort dansk publikum.

Pladsen foran scenen var spækket med publikum i piratkostume, og der havde i den grad været run på merchandiseboden for at købe Alestorm-T-shirts. Måske har vi på Devilution ikke altid helt gouteret, hvad Alestorm serverer. Vores anmelder var dog ikke ubejestret, da vi anmeldte bandets seneste album fra dette år Seventh Rum of a Seventh Rum.

Alestorm spiller piratmetal med udgangspunkt i fornemmelsen af gamle sørøver- og drikkesange, hvor det fokuseres på at skråle med på et omkvæd, der gentages rigtig mange sange. Der er rødder i den skotske og engelske folkemusik, men det er udført i rasende tempo og udelukkende på moderne instrumenter. Sangene lyder temmelig ens, og når man løber tør for et historisk autentisk omkvæd, bruger man det bare igen i sangene i et varieret format.

Det fungerer sådan set fornøjeligt, hvis man mere er til festen end til musikernes tekniske kunnen. Og Alestorm havde publikum med i Horsens. Der blev kastet rundt med badedyr, og det største badedyr havde Alestorm selv medbragt i form af den traditionelle oppustelige, gule badeand på størrelse med en mindre skolebus, som var placeret midt på scenen.

Det var fest, folkeligt og fordøjeligt. Fuld basarm og fuldeskrål. Alestorm tager ikke sig selv særlig alvorligt, og det kom derfor egentlig slet ikke som en overraskelse, at der pludselig dukkede en rappende haj op på scenen.

Alestorm er metal-kitch, ligesom GWAR, Lordi og Red Warszawa (som også var at finde på årets Jailbreak Festival). Men metal og hard rock-publikummet er rummeligt, så der er naturligvis også plads til at man kan feste til og med Alestorm.