Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Jailbreak 2023 - Intet nyt - så er alt godt

Updated
Jailbreak_23_jpg_2500-20
Jailbreak_23_jpg_2500-21

Biff Byford og Saxon ved, hvordan et festivalset skal skæres. Man gemmer alt det nye til, man skal på tur efter næste albumudgivelse og holder en fest, hvor man hygger om publikum med velkendte toner.

Kunstner
Dato
12-08-2023
Koncertarrangør
Fotograf
Michael "The Caddy" Søndergaard
Karakter
4

Har Saxon nogensinde givet en decideret dårlig koncert? Det virker ikke til det. Forsanger Biff Byford ved, at han og Saxon er der for at underholde. Og det gør bandet altid.

Lørdag på Jailbreak Festival blev der i en lind strøm fyret klassikere efter klassikere af: ’Strong Arm of the Law’, ’Motorcycle Man’, ’Wheels of Steel’, ’Ride Like The Wind’, 'Princess of the Night’, ’747 (Stangers in the Night)’ etc. You name, you got it. Der var ikke mange sange, der var under 35 år gamle. Men det fungerede.

Biff Byfords stemme har måske mistet en snas over årene. Men han står fortsat skarpt. Og han er en stærk performer, der anerkender sit publikum. Mon ikke han får nye fans hver gang? De unge, der evt. kun kender ham og Saxon fra farmands pladesamling, bliver taget med.

Det pissede ned under det meste af koncerten. Var publikum ligeglade? Naturligvis! Byford hældte så drikkevand i håret i solidaritet og da, der var en, der smed en Heavy Agger T-shirt på scenen, hængte Byford den pænt op som pynt på trommesættet. Jeg er sikker på, at folkene bag Heavy Agger gerne ser, at Saxon lægger vejen forbi Thy i 2024.

Det er lidt tyndt med de øvrige rigtige, gamle medlemmer på tour med Saxon for tiden. Ud over Byford er det kun Nigel Glockler bag trommerne, der er tilbage. Guitarist Paul Quinn har droppet turlivet, men han er dog fortsat en del af bandet. Den seneste tid har Brian Tatler fra Diamond Head været afløser på den ene guitar. Men da han pt. har jobs med Diamond Head, var Sam Wood fra bl.a. Black Star Riders trådt ind. Det virkede ikke til at gøre noget. Saxon spiller fortsat bundsolidt. Også selv om der ind imellen skiftes lidt ud på guitarsiden.

Saxon er et sympatisk band, der leverer varen, og bandet passer perfekt til en festival som Jailbreak.