KTDF '13: Brutal splatter-fest

KTDF '13: Brutal splatter-fest

Amerikanske Exhumed levede op til at være festivalens hovednavn og gav en gennemført koncert med motorsave og blod på scenen.

Kunstner
Spillested
Dato
31-08-2013
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Amerikanske Exhumed var ventet med spænding, da de gik på scenen som lørdagens absolutte hovednavn. Splatter-bandet har siden 1990 været leveringsdygtige i brutal grindcore og dødsmetal og er lige nu aktuelle med ’Necrocracy’, der udkom for få uger siden. Koncerten bød dog ikke på mange skæringer fra skiven, men i stedet tog Exhumed publikum med på en rejse tilbage i tiden.

’Casketkrusher’ fra debuten ’Gore Metal’ blev fyret af sted med raketfart som koncertens andet nummer. Og det fik i den grad det frådende publikum til at kaste sig over hinanden som vilde dyr. Grundlægger og frontmand Matt Harvey var tydeligvis imponeret over indsatsen, og det smittede klart af på spilleglæden i kvartetten.

’Forced In Fire’ fra ’Slaughtercult’ blevet skudt af med en helvedes fart, mens den ultrakorte ’Torso’ blev ledsaget af en galning, der kom ind på scenen og farede rundt med en motorsav. Et perfekt visuelt match til de blodige og makabre tekster, som Exhumed gør sig i.

Lydforholdene fejlede generelt intet under festivalen og var under Exhumeds voldsorgie helt perfekt og højt.

’As Hammer to Anvil’ virkede som en tung hammer i fjæset, og nummeret blev fulgt op med en voldsversion af Metallicas 'Seek And Destroy' fra ’Kill ’Em All’. Klassikeren blev leveret råt og brutalt, og publikum efterlod heller ingen tvivl om at det var et værdsat indslag. ’The Matter of Splatter’ kom bragende som det næste nummer og stod tilbage som et af koncertens klare højdepunkter. Exhumed fræsede sig gennem nummeret, og amerikanerne havde på det tidspunkt været på scenen i over en time.

Vanviddet sluttede med galningen, der returnerede på scenen og kastede blod og indvolde ud fra et afhugget hoved forestillende Michael Meyes fra Halloween-filmene. Efter 90 minutter takkede amerikanerne af fra en overbevisende opvisning i, hvordan dødsmetal skal fyres passioneret af.