Lidt bedre i gamle dage

Populær
Lidt bedre i gamle dage

The Sword spillede fint, men meget af det nyere materiale havde lidt svært at holde interessen fanget live.

Kunstner
Spillested
Dato
01-05-2011
Distributør
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
3

For år tilbage lod jeg mig imponere så eftertrykkeligt af The Swords evner som liveband, men har så ikke rigtig fået set bandet siden. Deres evne til at spille nærværende og storladent på en ret tilbagelænet facon var dengang rigtig god, og det var derfor med forventningerne i top, jeg troppede op til en søndag aften på Loppen.

Stor autoritet


Og hvordan gik det så? Lave musikere på en lav scene betragtet af mig, en lavstammet anmelder, gjorde, at jeg kun så musikerne glimtvis, men for satan hvor musikken i hvert fald fortalte alt om et band der spiller med stor autoritet! Alt blev banket, skreget og vredet ud i hovedet på en ganske stor skare, der datoen 1. maj taget i betragtning, ikke var synderligt medtaget af en eftermiddag med druk i solen. Publikum var nemlig ganske godt med hele vejen gennem koncerten og fra scenekant til bagvæg. (dér sad så godt nok én og sov, men det får være...)

To ting trak dog ned: For det første var lyden til at starte med lidt usammenhængende og tynd, hvilket i løbet af koncerten blev fikset med volumen-slideren, lød det til. Højere og mere sammenhængende blev det i hvert fald.

Det ældste var mest interessant


For det andet var det måske lidt skuffende at de ældste numre (fra 'Age of Winters') var de bedste. Helst ville man jo have haft, at bandet var undervejs fra godt til genialt, men at dømme på denne koncert, virkede det nyere materiale bare ikke helt så engagerende på tilskuerne, og det må altså betyde, at bandet har toppet, hvilket sgu er ærgerligt når musikerne nu er så gode og sympatiske.