Metal Magic Festival 6: En af festivalens bedste

Populær
Metal Magic Festival 6: En af festivalens bedste

Et af programmets hovedpunkter på årets Metal Magic Festival i Fredericia var Artillery, som i den forbindelse skulle spille hele det legendariske album ’Terror Squad’ i sin helhed.

Kunstner
Dato
13-07-2013
Genre
Koncertarrangør
Karakter
4

Og lad det være sagt med det samme – Artillery svigtede ikke! Koncerten med Artillery var helt klart en af de allerstørste – om ikke den største – koncertoplevelser på årets Metal Magic Festival.

Og lad også bare det være sagt med det samme – denne anmelder havde hellere set og hørt, at det var ’By Inheritance’, der var gjort til genstand for en hel koncert. ’By Inheritance’ burde efter undertegnedes vurdering således klart være at finde på alle tiders top ti over thrash-album. Men det får så være.

Under alle omstændigheder fik man lejlighed til at opleve Artillery – der er et af de bedste danske metalbands gennem tiderne – endnu en gang. Og gensynet var glædeligt. Det var ikke den bedste koncert, som jeg har oplevet med bandet, men det var, som anført ovenfor, så meget bedre end langt hovedparten på årets Metal Magic Festival. Sammenspillet mellem guitaristerne Michael og Morten Stützer og bassist Peter Thorslund er så sublimt, at der ikke er en finger at sætte på det. Det er bare klasse! Det er i den forbindelse lidt sjovt for undertegnede at huske tilbage på de glade dage i 1980’erne, hvor Peter Thorslund, som den gang spillede i Apocalypse – senere Force Majeure – nærmest virkede lidt flov over at skulle spille i et thrash-band. Det havde han ikke grund til – og hold da op, hvor gør han det godt.

Artillery har igennem tiderne haft visse udfordringer på vokalistsiden. Der har været mange ind og ud af bandet. Den nuværende sanger Michael Bastholm Dahl, der har afløst Søren Adamsen, gør det egentligt fint. Det var således rigtig godt, at han i modsætning til desværre så mange andre på årets Metal Magic Festival gjorde rigtig meget ud af kontakten til publikum. På den anden side kan jeg nu ikke rigtig sige mig fri for at savne bandets oprindelige sanger fra den store periode i slutfirserne Flemming Rönsdorf. Men lad det ligge.

Og det var da også herligt, at Artillery fik tid til at spille en at alle tiders bedste heavy metal/thrash metal-sange, 'Khomaniac’ fra netop føromtalte 'By Inheritance'.