Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metaltown 2010: Vikinger og tyskere

Populær
Updated
Metaltown 2010: Vikinger og tyskere
Metaltown 2010: Vikinger og tyskere
Metaltown 2010: Vikinger og tyskere
Metaltown 2010: Vikinger og tyskere
Metaltown 2010: Vikinger og tyskere

NRGMagazine har været til lørdagsdelen af Metaltown-festivalen i Göteborg og anmelder her Witchery, Sodom og Arch Enemy

Kunstner
Dato
21-06-2010
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

WITCHERY

Der fremstår ofte en anelse kikset med dystre sortsindede mennesker ved højlys dag, og derfor må det heller ikke være en sjov opgave at spille satanisk musik, før det skandinaviske tusmørke sætter ind og giver den naturlige stemning. Men med lidt teaterblod i ansigtet gjorde Witchery alligevel et hæderligt forsøg. 

Det mindskede så afgjort også det kiksede udtryk, at de havde erstattet det ondsindede udtryk med en mere djævelsk tro på, at man kunne tænde og engagere publikum gennem masser af energi.

Svenskerne kunne ikke skjule, at Red Stage var for stor for dem, og at de ikke havde nok fans, men de forsøgte virkelig, og efterhånden som publikum såvel som band blev varme, fungerede koncerten udmærket.

På grund af den rodede lyd havde deres musik dog de bedste kår, når tempoet var midttempo eller lavere end det, og guitarerne ikke fik lov til at mudre eller ligefrem forsvinde, som det skete i hurtigere stykker.
Karakter: 3

SODOM

Den tyske thrashtrio Sodom er et par slidte ældre mænd, der har håndværket i orden, og selvom de på ingen måde kunne fylde Metaltowns største scene ud, havde de alligevel fundet de store smil frem. Bandet og de få fans helt fremme havde god kontakt, og selvom det på ingen måde passede til den heftige thrash, var der noget som nærmest kan betegnes som en hyggestemning. Brede smil, lidt fjollede positurer, og heldigvis masser af headbanging var hovedindholdet i en fest, for dem der gad være med, mens resten af festivalens deltagere kiggede nysgerrigt med.
Karakter: 3

AMON AMARTH

Omtrent samtidigt med at en underlig blanding af højt solskin og kraftig trængte ind over Frihamnen gik vikingerne fra Amon Amarth på scenen. OG til trods for det løjerlige vejr var der et stort fremmøde, og allerede efter få sekunder af første sang gyngede asfalten under et hoppende publikum.

Den entusiasme satte yderligere gang i kvintetten, og så kunne det ikke gå galt. Hvert et nummer blev modtaget med stor jubel, og specielt hittet 'Pursuit of Vikings' blev til ren fællessang, mens folk løb i cirkler lige foran scenen, såvel som et godt stykke bagude. Undervejs kom Entombeds forsanger LG Petrov også til for at udføre sin del af 'Guardians of Asgaard', sådan som han gør det på pladen, og ligesom alt andet gik den del også op i højere enhed for Amon Amarth.

Medvirkende til et velfungerende show var også, at guitarerne havde den helt rette sprøde lyd og ikke blæste væk, som en del andre gjorde det på Metaltown. Og således gik alt op i højere enhed for en gruppe sejrssikre vikinger.
Karakter: 4

Menu