Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

MMF XIV: Fortættet ondskab

Updated
sijjin1
sijjin2
sijjin3
sijjin4

Ondsindet atmosfære, sumeriske dæmoner, lyden af krypter og katakomber og pestsumpe og den slags. Sijjin spillede klam gammelskoledød med stor autoritet fredag på Metal Magic.

Kunstner
Dato
08-07-2022
Koncertarrangør
Fotograf
Jacobh Hansen
Forfatter
Karakter
4

Det var lidt af et stemningsskift, da tyske Sijjin gik på på den lille indendørsscene lige efter, at The Lord Weird Slough Feg havde spillet deres opløftende heltemetal på den store scene.

Hvor Slough Feg er lyse, melodiske, nærmest muntre, er Sijjin tungt nedstemte, lyder af de dybeste katakomber. Det er Malte Gerickes – også kendt som Mors Dalos Ra – nye projekt, efter han opløste Necros Christos for nogle år siden. Og hvor Necros Christos var forholdsvis eksperimenterende og sofistikerede, er Sijjin langt mere oldschool, rå og ligefremme.

Det er triodødsmetal med tydelig inspiration fra Morbid Angel og en snert af Sodomiseret thrash. Og det emanerer ondskab og fjendtlighed, som den slags nu skal gøre det, med tekster om sumeriske djævle, den slags, og en yderst fortættet og intens atmosfære.

Den lykkes det dem at genskabe godt i teltet på Metal Magic, hvor der endda opstår noget så sjældent – her på festivalen – som en vaskeægte pit. Gerickes growl er umenneskeligt dybt, og han har en sjældent set autoritet på en scene. Det er forholdsvis catchy for genren, og et nummer som ’Angel of the Eastern Gate’ er temmelig uimodståeligt. Selvom materialet – klokken sent efter en lang festivaldag – ender med at flyde lidt sammen for mig, er bandets kvalitet uomtvisteligt, også som liveband.

De spiller tirsdag d. 12. juli i Pumpehusets Byhave. Kan man lide dødsmetal med ægte atmosfære, er det oplagt at tage derind.

Menu