Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nostalgisk fantastisk

Populær
Updated
Nostalgisk fantastisk
Nostalgisk fantastisk
Nostalgisk fantastisk
Nostalgisk fantastisk
Nostalgisk fantastisk

Så kom dagen som mange havde ventet længe på: Blazing Eternity sammen igen for en aften, og det blev Metal Magic Festival som fik æren af showet.

Dato
08-07-2011
Genre
Trackliste
Concluding the Dive of Centuries
Still Lost in the Autumn of Eternity
Of Times and Unknown Waters
Da Håbet Blev Borte For Altid
Fortabte Horisonter
Dead Inside
Dark Summernights of Eternal Twilight
Over Sorte Heder
Koncertarrangør
Fotograf
C.V.
Karakter
5

Det var Blazing Eternitys første show i otte år, så både band og publikummet på de forreste rækker, så virkelig spændte ud og forventede sig meget af koncerten. Og ingen kan være blevet skuffet, for det var fedt og nostalgisk, og så var sætlisten superfed.

Det blev kun til cirka 45 minutter i selskab med bandet, der havde fokus på årene 1995-2000, men hvilke 45 minutter! Peters vokal var ond og støjende, når der altså ikke blev sunget/snakket hen over bandets mere atmosfæriske stykker. Men de rå passager var så kraftfulde og insisterende, at vokalen over PA-anlægget blev en anelse forvrænget af vokalstyrken.

Det var lidt som en intern fest på de forreste rækker, hvor flere venner af bandet tog ophold og headbangede, skrålede og sang som gjaldt det livet. Lidt længere tilbage stod nogle af festivalens udenlandske gæster og fattede ingenting. Eller nærmest ingenting, for den fede stemning og nostalgi må have ramt dem på en eller anden måde. Og sangene holdt jo stadig her mange år efter deres produktionsdato. Gothic/black metal deluxe!

Glæden var tydelig

Blazing Eternity spillede en fed koncert, hvor det var svært at pege på nogle mangler. Man kan sige, at Kim Larsen (ex-Saturnus, Of The Wand & the Moon) på guitar var lidt stoneface-agtig, men inde bag skægget fornemmedes alligevel en vis glæde over at spille sangene samt en benovelse over den varme publikumsmodtagelse. På den anden side var han jo "kun" session-guitarist og havde, i følge vokalist og bandstifter Peter, været dette siden 1997.

Bassen sad tungt og godt, trommerne var massive og keyboardet var det lette krydderi til de skiftevist fræsende og episke guitarflader. Der var delaypedal og masser af fylde på guitarlyden - man havde nærmest lykkeligt glemt hvor svulstigt og vulgært det kunne lyde, men i tilfældet Blazing Eternity var det bare stort og fedt.

Det danske flag vejrede over bandet, der som forventet sluttede af med fællessang og fanfavoritten 'Over Sorte Heder'. En sejr for bandet og en fantastisk booking for Metal Magic Festival part IV.