Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

"To mosh or not to mosh"

Populær
Updated
"To mosh or not to mosh"
"To mosh or not to mosh"
"To mosh or not to mosh"
"To mosh or not to mosh"
"To mosh or not to mosh"

Stengade åbnede sluserne op for masser af dødsmetal og teknisk ekvilibrisme, da Origin, Psycroptic og Leng T'che var blevet booket til fredagsunderholdningen.

Kunstner
Titel
+ Psycroptic + Leng T'che
Spillested
Dato
17-02-2012
Distributør
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Selvom der var konkurrence fra adskillige andre støjende og fine musikarrangementer i København, så var spillestedet på Nørrebro alligevel ganske godt fyldt op. Og det på trods af en menu så brutal, at den måske ikke var forbeholdt den gennemsnitlige metalfan.

Det er altid svært at være opvarmer, men i Serge Kasongo havde belgiske Leng T'che en kombination mellem en fuldblodsgrowler og en stand-up komiker. Gøgl på scenen er en svær balancegang, men det tog ikke unødigt fokus fra musikken - en temmelig groovy omgang dødsmetal - og det var blot et fornøjeligt krydderi.

Serge gav gerne mikrofonen videre til de forreste rækker som dermed fik mulighed for at brøle, bøvse eller hvad der nu lige faldt folk for. Serges egen vokal var et udmærket og varieret growl, som lejlighedsvis bød på speciel "hakkende" teknik, som lød ganske fedt, selvom fremgangsmåden i følge Devilutions fotograf snarere lignede at han gav den gas på et andet instrument "syd for navlen".

Intensiveret stemning

Da Psycroptic gik på kunne man let få den tanke, at her var aftenens hovednavn, men selvom det var vildt og presset bagfra op mod scenen tog til, så var det langt fra så vildt som det skulle blive.

Psycroptic var bestemt en fornøjelse at lægge ører til. Dejligt teknisk, men på trods af masser af solo-agtige løb ned ad guitaren, så forsvandt tyngden ikke ud af musikken, selvom bandet kun havde én guitarist og nogle voldsomt triggede stortrommer, der heller ikke gav meget bund. På den måde var musikken ganske dynamisk sat sammen, så bassisten lagde i stedet den fornødne bund og sørgede for, at der også blev plads til lidt groove hist og pist.

Frontmanden for tasmanerne havde et fint og stærkt growl, men han varierede det dog ikke i samme grad som Serge i åbningsbandet, men det, han leverede, passede aldeles glimrende til musikken, så intet var savnet.

Det var tydeligvis et godt sammenspillet band, og der har siden dannelsen i 1999, da også kun været én medlemsudskiftning, og det var på vokalposten i 2005. Publikum kvitterede på den velserverede vare med en god mosh og solid headbanging.

Så vildt!

Tidligere live-anmeldelser af Origin på Devilution har ofte antydet, at det blev lidt ensformigt i længden med denne hypertekniske, hyperhurtige dødsmetal, som amerikanerne er garant for. Men de seneste to album har vi taget pænt imod, specielt 'Entity' men også 'Antithesis', som bandet gladeligt leverede fra på Stengade.

Troede man at der var en vild dødsmetal-koncert i gang med Psycroptic, så kunne man godt tro om, da klokken passerede midnat og Origin med den vanvittigt ekvilibristiske bassist Mike Flores og ditte guitarist/bandstifter Paul Ryan gik på scenen. Det har sjældent været vildere til en dødsmetal-koncert på Stengade - det skulle lige være til Entombed for efterhånden nogle år siden.

Origins nye live-frontmand Jason Keyser, som også kendes fra Skinless, var en favorabel frontmand. Han var på, han havde glimt i øjet og så kunne han i dén grad opildne folk så fanden tog ved de fleste. Der blev moshet, divet og 'banget på et gulv som var en herlig blanding af kondenseret sved dryppende fra loftet og så de litervis af øl, som uundgåeligt blev spildt når den moshende flok skøjtede rundt på gulvet og ind i alt og alle.

Shakespeare som dødsmetal

Lyden var høj som bare pokker, men den lød godt, og på trods af den nådesløse dødsmetal, så formåede både band og publikum at holde energien intakt i det godt en time lange show, endda med ekstranummer. For publikum kunne da ikke sådan bare sige farvel med det samme til sådan et velspillende, festskabende band - endda med en frontmand som citerede Shakespeare og stykket om den kendte danske pris som "to mosh or not to mosh: that is the question".

Sjældent har Origin været så vedkommende i en live-situation på dansk grund. Tak til Stengade for lige præcis de rammer, der skulle til. Det gav mening, det gav nyt liv til dødsmetallen: det var legendarisk!

Karakterer:
Leng T'che: 3 ( " target="_blank" title="Leng T'che">video)
Psycroptic: 4 (video)
Origin: 5


Lidt "Dogme-video" af Origin fra en rystende god koncert får du her: