Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tysk triumf i Parken

Populær
Updated
_XTD8417
_XTJ0344
_XTD7965
_XTD8295
_XTD8223
_XTD8475
_XTD8621
_XTJ0375

Rammstein sendte tordenbrag over Østerbro og triumferede gennem to timer i Parken med overjordisk og underholdende pondus.

Kunstner
Spillested
Dato
19-06-2019
Distributør
Trackliste
1. Was ich liebe
2. Links-2-3-4
3. Tattoo
4. Sehnsuct
5. Zeig dich
6. Mein herz brennt
7. Puppe
8. Heirate mich
9. Diamant
10. Deutschland
11. Radio
12. Mein teil
13. Du hast
14. Sonne
15. Ohne dich
16. Engel
17. Ausländer
18. Du riechst so gut
19. Pussy
20. Rammstein
21. Ich will
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Kun et kvarter efter Rammstein havde forladt scenen i Parken, åbnede himlens sluser sig og sendte et skybrud ned over København. Vejrguderne pakkede dog hurtigt sammen igen – formentlig af skam. For de brag, der kom fra de mørke skyer, lød som knaldperler i forhold til de to timers tordenbrag, Rammstein fyrede af på Østerbro.

Utallige store navne er kikset i Parken gennem årene. Har årsagen ikke været bandets indsats, så har det som regel være de manglende evner fra de medbragte lydmænd – af og til har det været en kombination af begge. De kunne alle sammen lære af Rammstein. Tyskerne var i den grad ikke taget på karrierens første stadionturné for at fremstå som afdankede klovne, der ikke havde styr på deres shit og kun kom for hyren.

Tværtimod gik sekstetten til opgaven med en overjordisk attitude og på et lydniveau, der var så massivt og voldsomt højt, at selv de tørreste anmeldere på presserækken vågende op, når Christoph Schneiders stortrommer fik tribunens siddepladser til at ryste.  

56-årige Till Lindemann havde vanen tro armene foldet bag ryggen, når numrene blev skudt i gang, og stod stille som en loyal soldat før stormen og ventede på, det blev hans tur til at kaste sig i krig med teksterne.

Synet foran frontmanden må have været imponerende, for de 45.000 svedige fans stod på intet tidspunkt stille, når på de på sekundet genkendte, hvilket sang der var på vej mod dem. ’Links-2-3-4’ lød som en tordenmarch, og samtlige gæster sang med under omkvædet, som var seancen i Parken forvandlet til en parade i Nordkorea.

Lindemann sang i særklasse godt denne aften, og særligt under de to store klassikere ’Sonne’ og ’Ohne dich’ fik han de tyske gloser trukket igennem hele følelsesregisteret.

Rammstein har utallige eksplosive klassikere på samvittigheden, og de kan umuligt nå at fyre dem alle af. Men der blev ikke sparet på det tunge skyts. Der var dømt fællessang under ’Du hast’, og flammerne stod i alle retninger under nummeret i en sådan grad, at nationalstadionet bagefter duftede, som var der blevet afholdt et grillparty i helvede

’Mein Teil’ gik rent ind hos gæsterne, mens stakkels Christian ”Flake” Lorenz stod og spillede keyboard stående i den velkendte sorte gryde, og Lindemann i blodigt forklæde og med kokkehue på først futtede Flake af med en flammekaster i hånden, hvorefter Lindemann flamberede ham med en kanon, der sendte flammestråler gennem keyboardspillerens krop. Flake tog dog revanche og skubbede til sidst frontmanden ned fra scenen – dét afsluttende stunt er vist ikke tidligere set før under ’Mein Teil’.

Fremførelsen af megahittet ’Engel’ brød også traditionen med Lindemanns kæmpevinger på ryggen. I stedet dukkede gruppen op på en mindre scene ude blandt publikum og gav nummeret i afdæmpet version med de to kvinder i Duo Jateko – der også var supportband – på piano.

Opsætningen fungerede glimrende, og fra den lille scene sejlede de fem musikere i tre gummibåde over hovederne på publikum tilbage til hovedscenen, hvor Lindemann allerede var tilbage og tog imod sine fem kolleger. Herefter tog festen endnu mere fart med den fængende popskæring ’Ausländer’ fra gruppens seneste plade.

Den navnløse udgivelse er langt fra Rammsteins bedste, men flere af numrene fik mere format af at folde sig ud på Rammsteins vanvittige anlæg. Især ’Zeig dich’ og ’Deutschland’ fik flere musikalske muskler af turen igennem den massive lydmur. Hele otte skæringer leverede Rammstein fra den navnløse udgivelse, og så mange nye skæringer har tyskerne altid haft tradition for at spille, når de er draget på turné med en ny plade.

Modsat så mange andre store bands, der ikke tør andet end at servere det sikre bagkatalog, selvom de tager af sted med ny musik i bagagen, så er Rammstein trofaste over for deres egen musik. Og de er trofaste overfor deres fans. Rammstein giver den hele armen hver gang. Uden undtagelse. Tretten gange har tyskerne gæstet Danmark på over tyve år. Turen i Parken var nok en triumf!