Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Forskruet finsk industrial

Populær
Updated
Forskruet finsk industrial

Fra Finland har vi Fear Of Domination, der med deres tredje udspil 'Distorted Delusions' blander et væld af genrer og slipper ganske godt fra det.

Titel
Distorted Delusions
Dato
10-02-2014
Trackliste
1. Paperdoll
2. Wicked World
3. Violence Disciple
4. Parasite
5. Deus Ex Machina
6. Organ Grinder
7. II
8. Legion
9. Needle
10. Dead Space
11. The Great Dictator
12. Legion Kuroshio RMX
Karakter
3

I denne moderne tidsalder med alle muligheder for ethvert selskab til at sprede budskabet over internettet er det mere et spørgsmål om fravalg end tilvalg, når man skal anmelde musik. Der udgives simpelthen så meget, at det er umuligt at få et overblik. Det betyder så også, at man som anmelder sommetider bare skal tage et blindt greb i posen og se, hvad der kommer op. Det gjorde denne anmelder til denne uges anmeldelse, og op af posen kom finske Fear Of Domination. De udgiver her deres tredje plade, 'Distorted Delusions', og alene navnene gjorde, at jeg på forhånd var feststemt.

Jeg blev dog noget overrasket da musikken startede. For det var et væld af techno-elementer iblandet metal, som kunne gøre selv Rammstein misundelige. Selv kalder de det for shock-industrial metal. Ideen med at præcisere metalgenren er altså meget forskellig fra band som Behemoth, der helst vil slippe for et hvilket som helst prædikat, mens disse finner nærmest gør en dyd ud af at nørde genrebeskrivelsen helt derud, hvor det ikke længere giver mening for en anmelder at beskrive lyden for læseren.

Devilution vil dog alligevel gøre et bud. For er man fan af Rammstein og Linkin Park, så er Fear Of Domination faktisk ikke noget dumt bud på en forøgelse af ens musiksamling. De har samme grandiose opsætning af deres numre, krydrer det med industrial og techno-elementer og tilpas 4/4-rytme, så de fleste finske fodsåler kan trampe med i takt til musikken.

Det positive ved Fear Of Domination er, at de også kan spille guitar. De står klart på nummeret 'Parasite', hvor der er en ganske vellykket og melodiøs guitarsolo, der bekræfter, at de både kan spille og skrive musik. Genren er bestemt ikke min favorit, men det, som finnerne gør, det gør de ganske udmærket.

Fear Of Domination startede i 2006 og har siden den udsendt i alt tre plader. Det sidste skud på stammen er denne 'Distorted Delusions'. Er man til en lidt poppet omgang industrial, og er man ikke bange for musik, hvor det går stærkt, kunne Fear Of Domination potentielt være næste bud på en plade til gemmerne. Finnerne er ikke bange for at fyre op under kedlerne og sminkeboksen, hvilket de med al tydelighed understreger i den officielle musikvideo til nummeret 'Legion' fra pladen. Her introducerer de såmænd også musikken for os. Se resultatet nedenfor: