Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Natteblod nærmer sig Rammstein

Populær
Updated
Natteblod nærmer sig Rammstein
Natteblod nærmer sig Rammstein

Med 'Chimonas' nærmer Nachtblut sig mere og mere deres verdensberømte brødre i den industrielle genre. Det er dog ikke et plagiat. Det er også godt håndværk.

Kunstner
Titel
Chimonas
Dato
20-10-2014
Trackliste
1. Gotteskrieger
2. Wien 1683
3. Wie Gott Sein
4. Kalt Wie Ein Grab
5. Und Immer Wenn Die Nacht Anbricht
6. Schwarz
7. Dort Wo Die Krähen
8. Märchen
9. Töte Mich
10. Chimonas
Karakter
3

Nachtblut blev dannet tilbage i 2005, og deres første nadver udkom i 2007 i form af pladen 'Das Erste Abendmahl'. Den blev fulgt op af 'Antik' fra 2009 og 'Dogma' fra 2012. I 2014 er de så klar med deres fjerde plade, 'Chimonas', der højst sandsynligt vil blive deres gennembrudsplade.

For deres fusion af black metal, dødsmetal, thrash, industrial og det symfoniske gør, at de rammer en streng hos mange. Kombineret bliver det pompøs metal, som vi kender det fra eksempelvis Dimmu Borgir, Cradle Of Filth og ja... Rammstein.  Det står klart lige fra åbningsnummeret 'Gotteskrieger' og videre i den udmærkede 'Wien 1683', der fejrer krigen i Wien det år og osmannernes endeligt i regionen.  

Lyt til 'Wien 1683' her:Med 'Kalt Wie Ein Grab' og den udmærkede 'Märchen' viser Nachtblut, at de er klar til at gøre et forsøg på at bestige tronen i Tyskland. Godt nok er de fra Wien og Østrig, men de bruger samme virkemidler som Rammstein ved at synge på tysk og dermed drive sig ind på det yderst lukrative marked, der er i Tyskland for hård rock og metal.

Nachtblut har med 'Chimonas' udviklet sig fra undergrund til at ville slå igennem bredt. Denne gradvise udvikling står for alvor klart, når man hører det swing, der er i guitaren på 'Schwarz', og den opsætning, mange af sangene har med kor, symfoniorkestre og omkvæd, der er et resultat af at smide Rammstein og Dimmu Borgir ned i en gryde og koge det sammen.

Se selv her i deres musikvideo til nummeret 'Wie Gott Sein':Eftersom Rammstein og Dimmu Borgir begge har sat karrieren på et vågeblus de senere år, er der en åbning. Rammstein udsendte senest 'Liebe Ist Für Alle Da' i 2009 og har ingen umiddelbare planer om at gå i studiet. Så en ny plade fra dem vil nok tidligst komme i 2016. Dimmu Borgir har raslet med sablen, men har heller ikke gjort noget væsen af sig siden 'Abrahadabra' fra 2010. Der er derfor en kæmpe motorvej åben for at tappe fra de haner, som har stået ubrugte hen i fire år. Godt nok har begge bands hygget sig med festivaloptrædener i ny og næ, men begge bands er kunstnerisk på standby.

Med en velproduceret skive i 'Chimonas', der også har udmærkede numre, kunne det med den rette reklamekampagne gå hen og blive et gennembrud for Nachtblut. For det er sådan lidt en sort version af Rammstein. Nachtblut har lavet den rigtige plade på det helt rigtige tidspunkt. Momentet er der, og det er nu, de har muligheden for at gå fra undergrund til hvermandseje. Om det går sådan er uvist, men man kan ikke klandre Nachtblut for ikke at have gjort et yderst målrettet forsøg på sparke dørene ind.

Hør en forsmag på pladen fra Napalm Records her: