RMF 2010: Brasiliansk sambaafslutning

RMF 2010: Brasiliansk sambaafslutning

Sepultura anno 2010 kan sagtens leve op til tidligere tiders storhed. Cavalera x 2 er ikke savnet.

Kunstner
Spillested
Dato
16-04-2010
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

For denne anmelder var der ikke noget nemmere end at afskrive Sepultura anno 2010 som en billig kopi. Når man har været med siden 'Arise' og set dem live adskillige gange, ville det være nemt at spille det elitære og bagstræberiske kort og affeje Sepultura i dag som værende afdankede, kopister og snyltere på legendarisk materiale. Faktum er dog, at Derrick Green, Andreas Kisser og Paulo Jr. stadig gør det rigtig godt på scenen.

I Århus blev der plads til nyere materiale fra blandt andet 'A-Lex', og vi blev også trakteret med en ganske fornem platte bestående af 'Dead Embryonic Cells', 'Refuse/Resist', 'Arise' og mens det også blev til en lidt træg gang bongotrommeri på scenen, så nåede de også at levere en ren knockout bestående af 'Territory', 'Inner Self' og 'Roots' som sidste tredobbelt salve før Voxhall blev lukket godt og grundigt ned.

Mange purister vil nok hævde, at Sepultura ikke er det samme uden Max og Igor Cavalera. Jeg er uenig. Sepultura klarer sig ganske fint uden. Bevares, de scorer fleste point på materialet fra 'Schizophrenia' og frem til og med 'Roots', men det leverer de også ganske formidabelt. 'Troops of Doom' lød i hvert fald lige så god i dag som den gjorde for mere end 10 år siden.  Godkendt koncert og et rart gensyn, da det var første gang jeg så dem siden de åbnede for Motörhead på Vega i 2004, så det var lækkert at få et skud brasiliansk thrash ind i årerne igen.