Roskilde 09 - God gennemslagskraft trods svag lyd

Roskilde 09 - God gennemslagskraft trods svag lyd

 

Kunstner
Dato
03-07-2009
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Der hører et stykke med Down til en sommerhed, tør og støvet dag.

 

 

Den amerikanske supergruppe bestående af medlemmer fra Corrosion of Conformity, Eyehategod, Crowbar og Pantera stod på scenen nærmest præcist på minuttet 19.00 for at give de mange fremmødte en lille dosis af den euforiserende røg, som bandet har forvandlet til musik. Der var tryk på fra start, og det var publikum, stemningen og så den seje mand i front, der reddede den ellers ikke så fantastisk veldefinerede lyd og skabte en absolut godkendt koncert.

 

Down havde taget de rigtige sange med, og så kunne den lidt for rungende lyd være lige meget, når man blot hørte lyden af de kendte toner fra primært ”Nola” og ”comeback”-albummet i ”Over The Under”. ”Lifer”, ”N.O.D” og naturligvis bandets største hit i stoner-metal-blues-klassikeren ”Stone The Crow” var alle fantastiske sange, der blev leveret med voldfed autoritet.

 

Det er den snøvlende Phils blanding af at være legesyg og pissearrogant, der gør det til en altid fed oplevelse, at se ham trykke den af med den tonstunge rytmesektion i form af bassist Rex og trommeslager Jimmy sammen med de velspillende øksesvingere i Pepper og Kirk.

 

Hvis ikke de fem herrer på scenen var supergruppe nok, så fik man lige lidt ekstra i koncertens afslutning, hvor flere andre musikere stødte til. Blandt andet Satyr (fra Satyricon), som endda lige også greb guitaren og deltog lidt i festen.

 

En koncert i høj kvalitet uden dog at overgå, hvad bandet har leveret før i Danmark. Men de fik da manifesteret, at Down hører til en sommerhed og tør dag på støvede marker. Og godt med alkohol, bevares.