Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF 2018: Bossen med masser af Manowar

Updated
17RossTheBossBand

Ross "The Boss" Friedman og hans lejesvende fremførte en god times Manowar-klassikere og sørgede således for en fest lørdag aften på Aalborg Metal Festival 2018.

Dato
03-11-2018
Trackliste
1. Blood of the Kings
2. Death Tone
3. Wheels of Fire
4. The Oath
5. Sign of the Hammer
6. Fistful of Hate
7. Blood of My Enemies
8. Thor (The Powerhead)
9. Kill With Power
10. Fighting the World
11. Battle Hymn
12. Hail and Kill
Koncertarrangør
Fotograf
Henrik Reerslev
Karakter
3

Ross The Boss Band er naturligvis et hjertebarn for Ross "The Boss" Friedman, som efter at være blevet smidt ud af Manowar i 1989 siden har lavet en masse musik i forskellige afskygninger, men når alt kommer til alt, så banker hjertet (eller pengepungen) stadig for den heltemetal, som Manowar er blevet så berømte og berygtede for.

Om man kan lide det eller ej, så er Ross The Boss egentlig bare et coverband for den udstødte guitarist, der i nu snart tre årtier ikke har måtte være med i det band, han selv var med til at grundlægge i 1980 med forsanger Joey DeMaio. Selvsamme forsanger var også manden, der smed Ross Friedman ud, efter de havde indspillet ’Kings of Metal’ i 1988. Det er da heller ikke tilfældigt, at tre af koncertens numre er netop fra denne plade.

For lørdag aften på Studenterhuset til Aalborg Metal Festival 2018 er vi 30 år senere vidner til, at guitaristen stadig elsker sit gamle band og deres materiale. I hvert fald nok til, at turnere på ryggen af det. Kun et enkelt nummer i ’Fistful of Hate’ bliver det til fra Ross The Boss Band, som ligger på deres seneste plade ’By Blood Sworn’, hvor det er pladens sidste skæring.

Med sig har Ross Friedman forsanger Marc Lopes, der i den grad kan skråle igennem, og bassist Mike LePond, der er mest kendt for sit arbejde med Symphony X, men også har spillet i snesevis af andre bands. Bag trommerne sidder den relativt unge knøs Steve Bolognese, hvis efternavn vi ikke vil lave sjov med, men han er klart den yngste i forhold til de tre andre voksne mænd i deres bedste alder. 

Ross The Boss kan spille. De har valgt deres egne Manowar-numre, og de spiller dem godt. Det er nogle erfarne rotter, og publikum på Studenterhuset denne lørdag aften brøler med fra første nummer. De forreste rækker er sågar fyldt med Ross The Boss-trøjer, så man må og skal ikke undervurdere den dedikation, der er fra Manowar-fans i deres mange fraktioner. Bandet slår som sagt over i deres egen sang ’Fistful of Hate’ midtvejs, der også er lidt langsommere i tempo, men så tør de heller ikke udfordre situationen yderligere.

De går direkte tilbage i ’Blood of My Enemies’, som publikum kan synge med på, og så buldrer toget ellers videre i endnu en halv time. Det er sidste show på turnéen, og stemmen fejler absolut intet hos forsanger Lopes. Bevares, han bliver hjulpet med lidt ekkoeffekt, men ellers går det godt. Helt det samme kan ikke siges om den fællessang, der er på ’Battle Hymn’, hvor bassist og publikum kløjes lidt i midterstykket, men Lopes på vokal og Ross Friedman får hevet nummeret sikkert i land, og så kan Aalborg Metal Festival ellers brøle med på ’Hail and Kill’, der effektfuldt afslutter denne hitparade af Manowar-numre. 

Så kan man berettiget stille spørgsmålstegn ved, om det nu også er okay at titulere sig Ross The Boss, når 11 ud af 12 numre er Manowar. Men bevares, Friedman har selv været med til at skrive de fleste af de sange, så det er svært at gøre sig til dommer. Det kan også sætte tankerne i gang om et band som Slayer, der netop i disse dage er på afskedsturné, da forsanger og bassist Tom Araya ikke gider mere. Med både Jeff Hanneman hvilende på de evige jagtmarker og Dave Lombardo smidt på porten, så kan man måske allerede nu begynde at vende sig til tanken om, at Kerry King Band om få år er at finde på de skrå brædder med 11 ud af 12 sange fra Slayers bagkatalog og en enkelt komposition af egen avl til at få udgiften til koncertbilletten til at glide ned hos bandets fans.