Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

The show must go on

Populær
Updated
The show must go on
The show must go on
The show must go on
The show must go on
The show must go on
The show must go on
The show must go on
The show must go on

Hypocrisy og danske Essence fortsatte turnéen i Hamburg, selvom bassisten i turmakkerne Hate døde en dag forinden. Trykket stemning i turbussen, men de skal videre.

Kunstner
Titel
+ Essence
Dato
07-04-2013
Trackliste
Hypocrisy:
1. End Of Disclosure
2. The Tale Of Thy Spineless
3. Fractured Millenium
4. Left To Rot
5. The Eye
6. The Abyss
7. Fire In The Sky
8. Necronomicon
9. Buried
10. United We Fall
11. 44 Double Zero
12. Elastic Inverted Vision
13. Warpath
14. Roswell 47
15. Adjusting The Sun
16. Eraser

Essence:
1. Final Eclipse
2. Blood Culture
3. Gemstones
4. Lost In Violene
5. Shades Of Black
6. Darkness Returns
7. Fractured Dimension
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Devilution satte Hypocrisy og Essence stævne backstage på spillestedet Markthalle i Hamburg. Det havde været aftalt i lang tid. Men dagen før afgang mod Hamburg kom den triste melding om, at bassist Slawek Archangielskij fra det polske band Hate var blevet fundet død om morgenen efter endnu en koncert på turnéen med deres svenske og danske brødre.

Det sendte chokbølger gennem hele flokken. Hate valgte forståeligt nok at trække stikket. Tilbage stod Hypocrisy og Essence, der selvfølgelig valgte at arbejde videre. Men koncerten den aften i Leipzig var noget anderledes. Under Hypocrisys koncert kom alle fra Essence og Hate op på scenen og skålede for Slawek. Derefter tog Hate tilbage til Polen.

Da jeg møder de to bands i Hamburg, har hele flokken haft et døgns tid til at forholde sig til omstændighederne. Stemningen er stadig mærkbart trykket. Der bliver ikke lavet så mange skøre ting backstage, men der bliver talt om tingene. Det skal bearbejdes. Ifølge meldingerne fra Hates lejr i Polen var Slawek simpelthen bare faldet i søvn i sin seng i autocamperen og på et tidspunkt stoppet med at trække vejret, hvilket de andre bandmedlemmer opdager, da de vågner, og han ikke går med ud.

Til lydprøverne i Hamburg møder jeg Essence, der fortæller, at de dagen før sammen med Hypocrisy lod alle penge på merchandise den aften i Leipzig gå ubeskåret til Hate, som en gestus til de efterladte. Og de står lidt usikre på, hvordan man kommer videre. For hvordan kan man stå på scenen, give den gas, smile til publikum og underholde, når en af ens turkammerater lige er død? Ambivalens defineret. For showet er nødt til at fortsætte.

Hvilket det da også gør. Essence går på scenen i Hamburg på en søndag, hvor publikum er lidt sløvt i optrækket. Danskerne pisker af sted og forsøger bravt at få folk med. Det lykkes da også, og på et tidspunkt står der en hel række af langhårede gutter og skiftevis headbanger eller mosher. Essence spiller ca. 45 minutter og høster til sidst velfortjente klapsalver fra et publikum, der var noget større ved afslutningen, end da de gik i gang. Som forsanger Lasse Skov siger: "Søndage og mandage er de værste dage. Der er folk ikke så oplagte."

Det blev dog lidt bedre, da Hypocrisy gik på. Markthalle er et fedt spillested, der nærmest er opbygget som et amfiteater, så uanset hvor i salen man står, er der god mulighed for at se scenen. Men konstruktionen gør det også bagende varmt derinde. Så sveden begynder så småt at kigge frem, mens Peter Tägtgren og co. trakterer publikum med 100 minutters melodisk dødsmetal.

Hypocrisy fylder Markthalle godt op, og det er et loyalt publikum. De kan synge med. Og så var det positivt, at de tog sig tid til at spille 'Elastic Inverted Visions', der er et meget atmosfærisk og stemningsfyldt nummer, hvor tempoet er trukket ud og guitarerne stemt ned. Tungt og herligt. Her fik publikum også Tägtgrens vokale spændvidde at føle, da der er alt lige fra skrig, dybe growls og ren sang. Multikunstneren kan det hele.

Ikke overraskende lukker Hypocrisy med deres største hit 'Roswell 47' og afslutter koncerten med ekstranummeret 'Eraser'. Hurtigt af scenen og ned bagved og slappe af. Showet skal fortsætte, men denne aften blev det lidt på autopilot. Ingen havde lyst til jubelglæde. Dertil står tragedien på turnéen stadig alle de tilbageværende for nært. Men folket i Hamburg havde krav på en koncert, og det fik de.

Et dødsfald er aldrig belejligt. Slet ikke når vedkommende kun er 27 år gammel. Det virker uforståeligt og uretfærdigt. Hypocrisy og Essence gjorde dog det rigtige: fortsatte deres turné. For det gør livet, uanset hvad. Fortsætter. Det gør turnéen også. Devilution vendte snuden mod Danmark igen efter koncerten, mens der på scenen blev pakket ned og gjort klar til næste show dagen efter i Berlin.

The show must go on...

Billede 1 - 4: Hypocrisy
Billede 5 - 8: Essence