Vitale veteraner

Populær
Vitale veteraner

De ældre britiske gentlemen viste sig igen fra deres bedste side på dansk grund. Saxon sejrede stort denne lørdag eftermiddag.

Kunstner
Dato
16-06-2012
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

De aldrende NWOBHM-helte i Saxon er ikke kendt for at være et band der overrasker. De overrasker ikke på deres plader (i hvert fald ikke hvis man tillader sig at glemme de mørke år i midten af 80'erne), hvor de altid er garant for klassiske metaldyder og ligeså ærkeklassisk sangskrivning. Og de overrasker især ikke live, hvor de altid er knusende gode.

Det var de også denne lørdag eftermiddag på Copenhell, hvor de ellers havde fået den lidt utaknemmelige opgave at åbne festivalens store scene foran et tømmermandsramt og lidt sløvt og – værst! - fåtalligt publikum. Man kunne godt mærke vi ikke var i Tyskland, hvor Saxon er store nok til at headline årets Wacken Open Air.

Selvom Saxon er vant til finere forhold andetsteds på kontinentet lod de sig nu nu ikke gå på af dette.

Hitparade

Anført af den evigt velsyngende ”Biff” Byford (manden er 61 og synger som en gud!) var Saxon intet mindre end suveræne. Setlisten havde enkelte nyere indslag, men var ellers domineret af evigt(t)unge metalschlagere som '747 (Strangers in the Night)', 'Motorcycle Man' og 'Crusader', for nu at nævne et par stykker. Leveringen var ualmindeligt upåklagelig, og mellem numrene var Byford både morsom, lun og overraskende åbenmundet.

Jeg stod og blev mindet om, hvorfor det lige er, jeg elsker heavy metal. Den slags påmindelser bliver man aldrig træt af, og det lod til, at en del af publikum havde det på samme måde som jeg. I hvert fald kom der flere og flere folk til som koncerten skred frem, og det lidt sløje fremmøde i starten udviklede sig til en hel lille fest.

Der er med andre ord få gode grunde til ikke at hive topkarakteren frem fra gemmerne. Når denne alligevel ikke nås, så skyldes det ene og alene, at Saxon havde fortjent bedre end at spille på dette ret håbløse tidspunkt. Men det er ikke en kritik, der på nogen måde kan rettes mod Saxon. Kom snart igen!