WOA'16: Elendig lyd

Populær
WOA'16: Elendig lyd

Som stort set alle andre bands, der spillede på W:E:T Stage eller Headbanger's Stage om fredagen, måtte det amerikanske dødsmetalband The Black Dahlia Murder lide med en utrolig dårlig lyd.

Dato
05-08-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
2

Det er svært at stå som sidste led i en dødsemetaltrio, hvor de andre to dele er Vader og Immolation. De foregående bands havde gjort, hvad de kunne, for at få dagens halvdovne publikum op i gear. Vaders gode koncert havde startet festen ganske fint, mens Immolation måtte lide under dårlig lyd. Et problem, der også gjorde sig gældende for The Black Dahlia Murder.

I det hele taget var der store problemer med lyden i Wackens store telt. En skam, for det ødelagde en stor del af festen. Med 15 år på bagen og syv udgivelser, den seneste ‘Abysmal’ fra 2015, har amerikanerne ellers både erfaringen og materialet til at spille et brag af en koncert. Lige lidt hjalp det.

Netop titelnummeret fra sidste års 7. udgivelse var sammen med ‘On Stirring Seas of Salted Blood’ med til at danne fundamentet, og den burde vel have lagt op til en solid dødsmetal-oplevelse på Headbanger's Stage. Men det blev aldrig rigtig den oplevelse af død og ødelæggelse, man kunne have håbet på. Fundamentet blev aldrig mere fast, end jordbunden generelt er på Wacken. Ikke så meget på grund af bandet som på grund af de førnævnte lydproblemer.

Basalt set tordnede forsanger Trevor Strnad frem fra scenen. Oppiskede en stemning og var konstant til stede. Det samme var resten af bandet. Selv nyankomne Brandon Ellis, der overtog leadguitaren tidligere i år, viste fin profil. Lige lidt hjalp det. Publikum stod primært og så på, headbangede momentvis, men mere blev det ikke til. Forståeligt, for det var til tider meget svært at tyde, hvad der blev spillet.

Den store dødsmetalfest udeblev. Det blev aldrig rigtig fedt. Det er svært at starte en musikalsk fest, når alle finesser og teknikaliteter drukner i en suppe af ujusteret lyd.