WOA '11: Ozzy osede af overskud

Populær
WOA '11: Ozzy osede af overskud

Det gamle metalikon overraskede alt og alle ved ikke at falde igennem, men tværtimod leverede et underholdende show.

Dato
04-08-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Når man har set og hørt Ozzy Osbourne på MTV, på plade og koncertvideoer igennem de sidste 10 år, så kan ens forventninger ikke skrues op på det helt store blus forud for torsdagens 'A Night to Remember' på Wacken Open Air 2011. Men det skulle vise sig, at Ozzy kunne hive såvel kaniner som skumkanoner op af hatten denne torsdag aften.

For han går veloplagt op på scenen, marcherer målrettet hen mod publikum og råber så "I can't hear you", idet han ikke mente velkomstbrølet var højt nok. Det fik lige 75.000 mennesker til at oppe sig, og efter et par forsøg var indsatsen godkendt af en af tungrockens gudfædre.

Derefter indleder Ozzy sin koncert, og ret tidligt trakterer han med Black Sabbath-klassikeren 'War Pigs'. Vi får naturligvis også sange som 'Mr. Crowley', 'Bark at the Moon' og 'Shot in the Dark', hvor sidstnævnte virker rigtig godt. Men Ozzys stemme er ikke alverden. Den lyder tyndslidt, og han er heldig med, at han får nogle tiltrængte pauser når enten trommeslageren eller guitaristen fremfører en solo. De redder ligesom kastanjerne ud af ilden for hovedattraktionen. Og Ozzy forstår da også, at takke dem for en pletfri indsats. Musikerne omkring ham kan deres kram!

Det er dog ved sceneshowet at aftenens underholdning for alvor bringer smilet frem hos undertegnede. Ozzy henter en skumkanon og sprøjter så alle oppe foran til. Fotografer, sikkerhedsvagter og de forreste 10 rækker af publikum er komplet dækket i skum. Et syn for guder. Skumtricket får lov at leve sit helt eget liv, for Ozzy bliver bare ved og ved med at overdække publikum, så man til sidst tror, at det er de snedækkede Alper, der er flyttet op foran scenen.

Musikken får dog det sidste ord. Med bl.a. 'Iron Man' og 'Paranoid' fra Sabbath-æraen, og hans egne 'Crazy Train' og 'Mama, I'm Coming Home', får han skudt de helt store kanoner af til sidst, og kan gå fra Wackens store scene til taktfaste klapsalver. Ozzys stemme og krop er ikke hvad den har været, men denne torsdag aften mandede han sig op og leverede en godkendt indsats. For det får han fire stjerner.