WOA '15: Dødsmaskine på fuld styrke

Populær
WOA '15: Dødsmaskine på fuld styrke

Ingen kommer i nærheden af Obituary, når de er bedst. Det blev cementeret, da de leverede et af årets højdepunkter på teltscenen

Kunstner
Spillested
Dato
01-08-2015
Trackliste
1. Redneck Stomp
2. Centuries of Lies
3. Visions in My Head
4. Intoxicated
5. Bloodsoaked
6. 'Til Death
7. Don't Care
8. Back to One
9. Violence
10. Inked in Blood
11. Slowly We Rot
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Vi er mange forskellige mennesker tilknyttet Devilution. Nogle hæver næverne til Powerwolf, mens andre græmmes, og Zakk Wyldes klaverspil under 'In This River' sendte decideret en mand ned. Med tårer i øjnene af grin.

En anderledes konsensus er der, når snakken falder på Obituary, der som et af de få bands kan samle redaktionen i respektfuld enighed. 

Det var den rigtige beslutning at blive for at høre Floridakvintetten, der var i et sjældent tungt og vredladent lune. Legendariske John Tardy skreg sine lunger ud, både under og mellem numrene, så kuldegysningerne vedblev at sitre fra nakken og ned, koncerten igennem. 

Lydniveauet, der som på alle andre festivaler også er under restriktion på Wacken, var tilpas (højt) på W.E.T-scenen i teltet, så hårdtslående numre fra både nyere og ældre tid som 'Visions In My Head', 'Bloodsoaked' og 'Back To One' stod dirrende frem under teltdugen og forvandlede pitten til en homogen puls. 

Højdepunktet tæller undertegnedes all-time yndlingsnummer 'Don't Care', som de udelod af sætlisten under den blæsende Copenhellkoncert sidste år, men som til gengæld blev leveret på Wacken med en intensitet, der fik nummeret til at føles, som var det afsendt direkte i min retning. 

Obituary var tændte fra start og leverede materialet på en måde, som føltes som et nøk tungere, langsommere og mere modbydeligt end på plade. Med John Tardy i front er Obituary en dødsmaskine, der ikke kan stoppes. Det fik vi at se på Wacken 2015, hvor de ruskede publikum rundt i en ondskabsfuld time, der sent vil blive glemt. 

Her blev det slået fast, at de har krav på den tildelte respekt, og at de til stadighed udviser overlegen styrke i en genre, som mange har prøvet at gøre dem efter; men når Obituary er bedst, kommer andre bands ikke engang i nærheden af podiet. 

Sættet blev rundet af med 'Inked In Blood' fra Obituarys seneste udgivelse af samme navn, inden 'Slowly We Rot' helt obligatorisk udgjorde det sidste nummer.