Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA'16: Fejlplacerede polakker

Populær
Updated
WOA'16: Fejlplacerede polakker

Vader sprængte nærmest rammerne for, hvad der kunne lukkes ind i teltet torsdag aften, og kvitterede for publikums opbakning med en koncert, der levede op til folks forventninger.

Kunstner
Dato
04-08-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Karakter
4

Polske Vader er et ret stort navn inden for dødsmetal. Med en stribe af anmelderroste plader bag sig og en turnéaktivitet, der ikke står tilbage for ret mange, har de sammen med landsmændene fra Behemoth og Decapitated cementeret sig som nogle af de største navne fra netop Polen.

Derfor var det også lidt underligt, at de var blevet relegeret ud på den ene af de to scener i Bullhead-teltet, nemlig Headbanger's Stage. Men alt har en årsag, og torsdagen på Wacken er ’A Night To Remember’, og her stod der Saxon, Foreigner, Whitesnake og Iron Maiden på programmet på de to store scener. Det var således Foreigner, der spillede samtidig med Vader, og man begynder at kunne skimte en legitim undskyldning fra arrangørernes side. For vi hørte også noget af Foreigner og så menneskemængden foran scenen. De vandt i tilskuere.

Det var dog ikke uden kamp. Som nævnt var teltet virkelig godt pakket denne aften. Nok også fordi de efterfølgende bands også havde en vis kaliber. Vader trak dog på egen hånd fulde huse, og vi stod som sild i en tønde nede ved baren, hvor der naturligvis var hektisk aktivitet med at få fyldt op med kolde drikkevarer.

Selve koncerten var som taget lige ud af den klassiske Vader-drejebog. ’Reborn in Flames’, ’Triumph of Death’ og selvfølgelig ’Helleluyah!!! (God Is Dead)’ fik udfordret opsætningen af teltet og pløkkerne i jorden udenfor, for der blev moshet godt igennem. Stemningen var så høj på et tidspunkt, at vi måtte fortrække for ikke at spilde de dyrebare, kolde dråber, da folkene omkring os simpelthen havde vanskeligheder ved at styre deres begejstring over det polske dødslokomotiv, der bare buldrede derudad.

Hvis arrangørerne havde kunnet se ud i fremtiden, havde de forhåbentlig indset, at Vader ikke hører til ude på de små scener i teltet. De hører til på enten True Metal Stage, Black Stage eller Party Stage. Desværre åbner Party Stage først fredag, ellers havde det være oplagt at placere dem der samtidig med Foreigner. Logistikken var således ikke på polakkernes side. Festen blev dog desto mere intens, så der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.