Peeping-Patton og power metal

Peeping-Patton og power metal
Vi anmelder Mike Pattons seneste projekt Peeping Tom Den musikalske kamæleon, Mike Patton, som de fleste nok stadig forbinder med hedengangne Faith No More, udgiver for tiden mindst to forskellige albums om året, og i år er det ene med Peeping Tom. Et popprojekt, som manden har arbejdet på længe. Popprojekt forstået på den måde, at det her altså er noget af det mest tilgængelige, Patton har lavet siden Faith No More.

Mike har inviteret en masse af sine venner til at medvirke på albummet. Og dem er der nu ikke meget ”mædl” over. Vi er ovre i hip-hop og electronica-genren, hvor navne som Rahzel, Dan the Automator, Amon Tobin og Massive Attack regerer. Her er dømt legestue fra første minut. Det mest fascinerende er egentlig at følge Patton gå fra metallisk larm á la Fantômas til det her, der – som Patton selv siger – sagtens kunne finde vej til radioen.

Mest vellykket er nok samarbejdet med human beatboxeren, Rahzel, på ”Mojo”, eller ”Your Neighborhood Spaceman” med Jel og Odd Nosdam. Begge steder fornemmer man direkte melodi; noget Mike Patton har været stærk modstander af i de seneste år. Det mest mærkelige indslag er dog nok cafe latte-sangerinden, Norah Jones’ medvirken på ”Sucker”, for hende og Patton er en bizar parring! Til gengæld er nummeret også et af de svageste på skiven, med mindre man tænder på at høre en pæn pige som Norah Jones sige ”Motherfucker”!?

Peeping Tom bærer desværre præg af at have været længe undervejs (den samme sygdom Axl Rose’s kommende GNR-album formentlig også kommer til at lide under). Der tages således rimeligt uaktuelt pis på Britney Spears’ ”Oops, I Did It Again”-hit helt tilbage fra 2000 på ”Mojo”, hvilket ikke bevirker andet end at man atter bliver mindet om, hvor irriterende den sang egentlig var…

Som det er tilfældet med de fleste af Pattons projekter emmer Peeping Tom lidt for meget af frikvarter og legestue, og skulle vi nu ikke bare se at få den Faith No More-reunion-tour næste år på tiåret efter bandets opløsning?

Kunstner
Titel
Peeping Tom
Label
Distributør
Karakter
3