Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Soundtracket til sommerfesten

Updated
Soundtracket til sommerfesten
70er veteranerne Cheap Trick har lavet en rigtig fed rockskive, som sætter vor anmelder i et herligt humle- og hippiehumør. Cheap Trick havde deres storhedstid i slut-70erne som USA’s kitschede sommer-stadionrock-svar på den britiske invasionsbølge, som bl.a. blev anført af The Who. Siden dengang er bandet gået lidt i sig selv, og har primært holdt sig kørende via live-shows anført af den farverige guitarist, Rick Nielsen.

Nu, her i 2006, hvor de fleste for længst har glemt de glade 70ere (men så langt fra alle - Red.), kommer Cheap Trick så igen, og minder os om, hvor fedt et sommersoundtrack faktisk kan lyde. Hvis Cheap Trick ikke umiddelbart siger dig noget, hvad så med titler som ”Surrender”, ”Dream Police” eller ”I Want You to Want Me”?

Sangene på ”Rockford” ligger nogenlunde i samme åre som førnævnte hits, og veteranerne emmer af spilleglæde, og de har tydeligvis genfundet gnisten, og lavet endnu en perfekt sommerplade, som bare lokker lytteren til at knappe en kold op og lægge sig på plænen. Lyt fx til åbneren, ”Welcome to the World” eller ”Come on Come on Come on”.

Der er også mere tilbagelænede ballader som ”It Takes a Lifetime”, hvor sanger Robin Zander lyder ligesom Tom Petty, og ikke mindst ”O Claire”, der lyder som Beatles’ ”Strawberry Fields Forever”’s ukendte fætter.

I det hele taget er ”Rockford” en dejlig overraskelse her, hvor vi har fået sommervarmen. Og om ikke andet, sparker dette album atter gang i et band, man for længst troede, var passé. Du kan ikke afspille denne skive, uden at komme i hippieagtigt sommerhumør!

Kunstner
Titel
Rockford
Label
Distributør
Genre
Karakter
4