To slags sideprojekter

To slags sideprojekter
Vi anmelder ny cd fra A Perfect Circle Vel er A Perfect Circle da guitaristen & produceren Billy Howerdels baby, men bandets frontfigur er nu en gang den karismatiske Maynard James Keenan (Tool), hvis karakteristiske stemme lægger sig umiskendelig ovenpå de drevne rytmer og flader fra Howerdel (tidl. guitar tech i Tool m.m.) og rytmegruppen Jeordie White (tidl. Twiggy Ramirez i Marilyn Manson) og Josh Freese (ex-Chili Peppers).

På "Thirteenth Step" bevæger A Perfect Circle sig meget søgende men også særdeles struktureret rundt i et univers, hvor der ikke er levnet plads til megen vildskab eller spontanitet. Tålmodighed er en dyd på dette tæt tilrettelagte album, hvor følsom fordybelse er mantraet i en eftertænksom, smuk og sjælelig lydramme.

"Thirteenth Step" er selvklart også et album, der kræver sit flow af fokuserede aflytninger, men indtil videre har dette album ikke givet undertegnede den samme sikre fornemmelse af insisterende progressiv fremdrift som man fx kunne finde på det seneste Tool-album, "Lateralus". Men mindre kan også gøre det, og "Thirteenth Step" er bestemt et udmærket og udviklende udspil fra A Perfect Circle.

Titel
Thirteenth Step
Distributør
Genre
Karakter
3