Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monsterdrøn

Updated
Ugens Monsterdrøn
Barcodes nye udspil "Ahead of the Game" placerer sig helt fremme på hardcorefronten. For at sige det kort: det århusianske hardcoreband Barcode har med deres nye skive fixet, hvad der ellers er galt med det meste andet hardcore - dvs. at det er det samme, ene riff bliver pryglet til døde, og at det kan minde om punk.

Bandet forlader ikke dets newyorker-inspirerede hardcorerødder, med forvrænget vokal, gangchoirs og grinded smadderguitar. Men på de steder i musikken, hvor det middelmådige hardcorenummer bliver monotont, kommer afvekslingen i Barcodes numre, i form at et break eller et nyt tonse-riff.

I det hele taget er guitarriffene nok det allerbedste ved denne skive: Man hører tydeligt metal-inspirationen i dem, både i tyngden og i afvekslingen mellem de forskellige stykker i musikken. Men albummet er nu også mixet af den flittige Jacob Bredahl, der ud over at spille guitar i Barcode, er kendt som forsanger for Hatesphere og Allhelluja.

Nu vi taler om forsangere, så har Barcode måttet skifte frontmand siden sidste udgivelse. Erstatningen for Butch hedder SS Graveyard og gør en ganske god figur med en hæs smaddervokal, der sagtens kan gøre sig gældende overfor selveste Lou Koller (Sick of It All), der gæsteoptræder på et af albumtrack’ene, nemlig ”Course of Action”, som er et særligt anbelfalelsesværdigt nummer. Af andre særligt fede numre skal nævnes ”United Underground” og ”Emo Nation”.

"Ahead of the Game" er mixet og mastereret af Tue Madsen (The Haunted, Sick of It All, Heaven Shall Burn m.fl.), og skal man sige en enkelt negativ ting om om produktionen, så er trommelyden måske lige vel flad. selv for et hardcore act?

Men alt i alt: Skrub ud og køb denne plade og ta' ud og hør bandet live! Og selv om hardcoregenren ikke just er helt ny, så er denne skive helt i front. Nye lyttere kan starte her!

Kunstner
Titel
Ahead of the Game
Dato
11-12-2006
Distributør
Forfatter
Karakter
5

Menu