Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monsterdrøn

Populær
Updated
Ugens Monsterdrøn
Danske A Kid Hereafter In The Grinding Light er et grindende godt monsterdrøn. Lad det være sagt med det samme: En af de mest interessante udgivelser herhjemmefra i meget lang tid har netop ramt butikkerne. Bandet hedder ”A Kid Hereafter In The Grinding Light” og er et spin off startet af medlemmer fra det tilnærmelsesvis navnebroderlige band, A Kid Hereafter. Hvor musikken i A Kid Hereafter er henlagt til poppede melodier med et strejf af smølfepunk, er A Kid Hereafter In The Grinding Light mere interesseret i et fusionsunivers, der vægter metal højest. Det kan vi nok li’.

Pladens korte spilletid på kun et par og tredive minutter strækker sig over ikke færre end samme antal numre – tredive! Numrene afviger umiddelbart ikke alverden fra hinanden, men det er heller ikke hensigten. Pladen er som en flerdimensioneret collage af innovative metaludladninger, først og fremmest forklædt i genrer som mathcore og grindcore med et twist af Frank Zappa.

A Kid Hereafter In The Grinding Light er et af de mest forfriskende pust på den danske rockscene, der længe er hørt. Her er så tydeligt et band, der har en anden dagsorden end størstedelen af dansk rock og metal. Men tro nu ikke, at det udelukkende er deres innovation på den nationale scene, de her opnår anerkendelse med. Det er blot en forfriskende og skide vigtig sidebemærkning: For åh Gud, hvor var det savnet!

Også musikalsk når bandet højder, som både i brutalitet og kompositioner er det mere kompetent end langt af størstedelen af bands herhjemme. For satan, lyt til ”Sun Loop” og hør ikke blot det tungeste danske riff nogensinde, men formentlig samtidig den sang, der ender med at blive årets danske metalskæring. Bravo! Og det opnår den på under to minutter!

Undertegnede er dog selv så skide konservativ anlagt, at det hele dog bliver en smule for abrupt. Med risiko for at misforstå hele idéen bag skiven, savnes der mere stadighed i de uendeligt genialt sammenstykkede riff. De får ikke tid nok til at stå for sig, men bliver alt for hurtigt afbrudt af en paranoiatilstand af råb og grindtrommer. Progressivitet er helt sikkert at foretrække, men sgú ikke på bekostning af eksempelvis et fedt riff.

”A Kid Hereafter In The Grinding Light” er en plade, jeg personligt glæder mig til at dybe endnu længere ned i. En plade, det er svært at sige så skide meget retfærdigt betegnende om, men som simpelthen fortjener at blive hørt af alle. Simpelthen!

Titel
A Kid Hereafter In The Grinding Light
Label
Distributør
Karakter
4

Menu