Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens monsterdrøn

Updated
Ugens monsterdrøn
Svenske Burst skaber endnu en eklektisk, intens og helstøbt plade, og det fryder Anders Molin. Med lidt god vilje kan man godt opfatte Burst som to bands fanget i den samme musik. Det ene spiller en ganske heftig gang metal med elementer af hardcore, punk, dødsmetal, skrigende vokal og alt andet, der larmer i den rigtigt farlige stil.

Det andet band sværger til lange dystre melodiske passager bygget på bunden af en meget aktiv trommeslager og to guitarer med ren lyd, der svæver roligt afsted med tålmodighed som Pink Floyds for at skabe store lydbilleder.

Hver for sig er disse "bands" ikke ringe, men når det ene afløser det andet, og det sker i et heftigt tempo og på de mest uventede tidspunkter, skaber Burst noget ganske særligt.

Det er bundet sammen af den konstante tilstedeværelse af en voldsom intensitet og med stor kompleksitet i sammenspillet, og selv i de rolige stykker læner bandet sig aldrig tilbage og overlader lytteren til sig selv. Man ved, at det hvert øjeblik kan eksplodere igen, men også at det vil komme uventet med et brag.

"Lazarus Bird" er en plade, hvor der samtidigt er skåret ind til benet, og hvor intet overflødigt eller unødvendigt har fået plads, og selv den ret modige brug af saxofon på et nummer virker som den fornuftigste beslutning, der simpelthen ikke kunne være truffet anderledes.

Der er heller ikke nogen deciderede højdepunkter, men otte numre der tilsammen udgør et yderst helstøbt album, hvor alt har sin berettigelse og intet kunne være udeladt uden at ødelægge helheden.

Kunstner
Titel
Lazarus Birds
Label
Distributør
Forfatter
Karakter
4