Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En stemme som Dio

Updated
Patrick Johansson fra Astral Doors lyder helt som Ronnie James Dio. Astral Doors har jeg kendt i et stykke tid - og har været imponeret af i det samme stykke tid. Hvor RAM er den helt ægte vare, hvad respektfuldt rip-off angår, så kan man sige, at Astral Doors kun er inspireret af forbilledet: Ronnie James Dio. Musikalsk er der på ingen måde tale om rip-off og tyveri, men som sagt: Inspiration.

Rent sangmæssigt, så lad mig lige introducere Patrick Johansson, som simpelthen er Dios udtrykte lydbillede rent stemmemæssigt. Han synger på næsten samme melodier, han fraserer præcist som Dio, men har måske en lidt højere og klarere stemme. Musikalsk er Astral Doors meget sen-70'er og ti år frem med et lydunivers som 70'er-Rainbow og Black Sabbath anno "Mob Rules", men med den forskel, at der er mange guitarharmonier og lidt mere fart over feltet sine steder end hos Rainbow og Sabbath. Noget mere melodisk og temmelig fedt.

Melodierne æder sig ind og krydres af Johanssons fantastiske stemme. "Astralism" er tredje album fra de stærke svenskere, og ikke mindst den episke "Israel" og den melodiske og energiske "Raiders of the Ark" er blændende skæringer.

Det er fandeme i orden, det her!

Titel
Astralism
Distributør
Forfatter
Karakter
3