Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Et produkt i midthalvfemsernes ånd

Updated
Et produkt i midthalvfemsernes ånd
Finnerne i Catamenia skider højt og helligt på udvikling og holder sig til en kendt stil, de endda ødelægger med et par horrible cover-numre. Som albumtitlen antyder, er der tale om det 8. studiealbum fra finske Catamenia. Et melodisk death/black metal, der udover de typiske grynt også rummer en hel del ren vokal, der dog ikke vidner om virtuositet. Det er første gang, at bandet slår sig løs uden keyboards og den melodiske flade skabt af guitarerne savner heller ikke hjælp herfra til at skabe stemning.

Uden at have hørt bandets tidligere materiale lyder det som om at kvintetten sidder fast i den tid, hvor bandet blev dannet. Materialet er hørt oceaner af gange siden bandets ophav i 1995. Det eneste, der er tilføjet til stilen er en anelse af det mere folkede og lidt øl-kor, så bandet pletvis rammer stilen som Korpiklaani følger.

Musikken er som sådan udmærket, men som nævnt noget forældet – en sygdom, der også har ramt produktionen. Trommelyden er noget nær det værste, der er indspillet siden Katatonias horrible stortrommer på ”Brave Murder Day”.

Når albummet lakker mod enden mødes man af et cover af Faith No Mores ”From Out of Nowhere”. Ikke just et originalt valg, Helloween har spillet det nummer og danske Raunchy har det også på cv’et af covernumre.

Hvori fascinationen af tracket består skal være usagt, men for Catamenia er resultatet alt for ”happy” og det rimer passende på ”crappy”. Digipak-versionen byder også på covers af to finske bands. Her lyder bandet lidt punket. Det må være sektionen, der er gemt til fans’ne for det rykker overhovedet ikke.

Kunstner
Titel
VIII: The Time Unchained
Distributør
Karakter
2