Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fed thrash og lurende melodier

Populær
Updated
Fed thrash og lurende melodier
The Haunted viser fin form på deres femte album, "The Dead Eye", konstaterer Casper Villumsen. Sveriges fornemste thrash-eksport viser fin form med dette femte album. Forsanger Peter Dolving er med igen, ligesom han var på den forrige skive ”rEVOLVEr”, efter et fravær siden debuten. Netop forrige album viste The Haunted fra en mere afdæmpet side, i hvert fald i forhold til baskeren ”One Kill Wonder”.

Denne stil føres videre på dette album, hvor Peter Dolving leverer vokal i verdensklasse. Hans thrash-råb er fantastiske, og når han bevæger sig ud i en halvt snakkende/syngende stil rammer han i samarbejde med emotionel guitarbaggrund en stemning ikke helt ulig Tool.

Det er et meget modent udspil, hvor selv den korte, groovy ”The Shifter” har plads til et roligt omkvæd. Riffs’ne er virkelig fede og melodien lurer i hvert et riff i den fyldige varme produktion fra Tue Madsen. Men der er på ingen måde tale om et andet svensk varemærke: melodød.

Der er ingen sange, der skiller sig dårligt ud, til gengæld er ”The Flood” og ”The Prosecution” lige en tand bedre end de andre på et album, hvor alle sange hedder noget med ”The et-eller-andet”.

Alligevel savnes et eller andet: måske at bare to eller tre af de 12 sange var heftige som på ”One Kill Wonder”? Men her er dog et album med gode opfølgere til klassikeren ”Hollow Ground”.

Kunstner
Titel
The Dead Eye
Distributør
Genre
Karakter
3