Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

I Tools fravær

Updated
I Tools fravær
Lidt for meget Tool-plagiat til at holde højeste niveau, mener vor anmelder om Isis-albummet "In the Absence of Truth". Bostons Isis maler enorme landskaber med deres atmosfæriske lyd - en ting, de i virkeligheden har gjort siden slutningen af 90erne, men uden at få den helt store opmærksomhed hverken i hjemlandet eller på denne side af Atlanten.

Nuvel, der var jo noget med en optræden på Roskilde for år tilbage, men det var vist kun hardcorefansene, der dukkede op der. Siden har undertegnede fået øjnene op for Isis og deres overvældende, atmosfæriske værker ”Panopticon” fra 2004 og ikke mindst den to år ældre ”Oceanic”.

Isis kan bedst beskrives som en blanding af Mastodon og Tool, eller Tool med tung distortion og brøleri, om man vil! Og det er næppe nogen tilfældighed, at Isis faktisk for nyligt supportede Tool på deres USA-tour. Desværre har dette ikke haft nogen speciel positiv effekt på Isis.


Tool-plagiat

Frontmand, Aaron Turner, brøler stadig alt hvad han kan, og det klæder stadig bandets lyd utroligt godt, men åbneren ”Wrists of Kings” er en noget afdæmpet affære, hvor han faktisk synger rent det meste af vejen igennem.

Det virker faktisk meget godt, indtil man ved sig selv tænker: ”Har jeg ikke hørt det der før?” Den efterfølgende ”Not in Rivers, But in Drops” plagierer stort set Tool, og man begynder for alvor at frygte lidt for dette Isis-udspil.

Ja, faktisk fortsætter de ellers førhen så originale svende med at lægge sig uhyggeligt tæt op af Tool på alle numrene, som udgør første halvdel af albummet.


Enkelte højdepunkter

Først i ”Holy Tears” - som brager igennem efter mellemstykket på pladen, ”All Out of Time, All into Space” - kan man kende Isis igen. Brutaliteten taler for sig selv, mens nummeret følges op af den ildevarslende og krybende ”Firduos E Bareen”. Det er virkelig noget der rykker.

Men jeg sgu nødt til at være hård i filten, for sammenlignet med Isis’ tidligere albums, når ”In the Absence of Truth” bestemt ikke op i det samme luftlag. Og man sidder tilbage og ærgrer sig over, at Tool har haft så stor en indflydelse på Isis, at det har påvirket dem negativt og drejet dem i musikalsk tomgang…

Kunstner
Titel
In the Absence of Truth
Label
Distributør
Karakter
3