Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til Jesper Frydenlund

Populær
Updated
10 hurtige til Jesper Frydenlund

Denne weekend har budt på hardcore-festival i København. Vi stillede arrangøren, Jesper Frydenlund, vores 10 hurtige spørgsmål.

1. Dine alletiders fem favorit albums?
– I vilkårlig rækkefølge og alt afhængig af tidspunktet på døgnet og hvordan solen står ift. månen må det være dette 5-kløver:

Ramones - 'Ramones'
Misfits - 'Walk Among Us'
Cock Sparrer - 'Shock Troops'
Hatebreed - 'Rise of Brutality'
The Smiths - 'The Queen Is Dead'

2. Er der et nummer, du ville have dræbt for selv at have skrevet?
– På en dårlig dag må det være Earth Crisis' 'Firestorm' eller Terrors 'Spit My Rage', og på en god dag er det Madballs 'Set It Off' eller Cock Sparrers klassiker 'Take 'em All'!

3. Din favoritmusiker gennem tiderne?
– Svært at nævne én så et kryds mellem Morrissey, Jamey Jasta, Liam O'Connor, Joey Ramone og Glenn Danzig. Fællesnævneren for dem alle er integritet, kunstnerisk såvel som personlig, og no-bullshit attitude! Alle kunstnere, der enten har formået eller stadig formår at skubbe grænser, sætte nye standarder og skabe noget nyt og vedvarende.

4. Dit favoritband gennem tiderne?
– Jeg kan ikke komme uden om Ramones. De har været der for mig siden 1987, så det vil være utroligt arrogant ikke at nævne dem her! Af mere "comtemporary" karakter skal nævnes bands og artister som Terror, Tegan & Sara og Arctic Monkeys.

5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?
– Det kan jeg ikke sige – det er og bliver et kryds mellem Social Distortion på Loppen i marts 1997 (dengang dét band stadig var en lille, lille smule farligt), Hatebreed på Roskilde Festival i 2004, Danzig i Amager Bio d. 6 juli i år, Cock Sparrer i Store VEGA i februar 2010 og Pixies i London på deres Doolittle-tour i 2009 samt Metallica i Madison Square Garden i november 2009.

6. Hvilket band vil du allerhelst booke?
– Jeg vil nok sige Tegan & Sara af flere årsager! Jeg har før hørt om folk, der er blevet omvendt!

7. Har I et før-showstart ritual/rutiner?
– Security-call, armbøjninger og kildevand ;-)

8. Hvad er det bedste ved at være booker?
- Det bedste ved at være promoter er at have muligheden for at præge dansk musikkultur. Som bureau har vi fra start valgt at fokusere på de ting vi selv holder af hvad end det er punk, hardcore, metal, hip hop eller indie – og samtidig med en udpræget niche-fornemmelse.

– Vi foretrækker til enhver tid at bruge vores ressourcer på at lave historiske arrangementer – bl.a. Cock Sparrer i Store Vega og Autopsy på Roskilde Festival. For os er det langt mere givende og interessant og da der er så mange promotere om buddet nu om dage, så giver det kun mening at fokusere på det man er bedst til.
Vi fungerer derudover også som agenter og management for en lang række artister i både Danmark og resten af Skandinavien, og det bedste ved dén del af arbejdet er at tilpasse og udvikle strategier, der sikrer vores kunstnere længerevarende karriereforløb.

9. Hvad er det værste ved at være booker?
– Der er ikke noget uudholdeligt slemt ved at være promoter eller agent – selvfølgelig er gæstelisteforespørgsler et onde jeg forbander langt, langt væk. Danskeres nærighed og forventelighed skræmmer mig. Logistik og papirarbejde er ikke den mest spændende del af arbejdet, men dethører sig til. Derudover er det heller aldrig sjovt at tabe penge på arrangementer – nogengange har vi forventet for meget af en artists formåen i Danmark og andre gange skyldes det forhold vi ikke kan regne på. En del af gamet med andre ord.

10. Hvad er dine og 3rd-tsunamis nærmeste fremtidsplaner?
– Personligt vil jeg gerne lave et arrangement næste år der forhåbentlig kan vise sin bæredygtighed uden afhængighed barsalg og uden nogen form for gæsteliste! Det kunstneriske indhold skal bæres af artister der har noget på hjerte og befinder sig i en konstruktiv opposition og rent faktisk tager stilling til hvad der foregår.

– Med andre ord – så langt væk fra fadbamser, bøffer på grillen og small-talk brok om ligegyldigheder som overhovedet muligt! Op ad bakke ;-)