Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Obduktion med nedsat fart

Updated
Autopsy Morbidly Triumphant

Med deres første fuldlængde i 7 år er Autopsy tilbage med en stilsikker omgang midtempo-dødsmetal, der er lige præcis, som vi kunne have forventet.

Kunstner
Titel
Morbidity Triumphant
Dato
30-09-2022
Trackliste
1. Stab the Brain
2. Final Frost
3. The Voracious One
4. Born in Blood
5. Flesh Strewn Temple
6. Tapestry of Scars
7. Knife Slice, Axe Chop
8. Skin by Skin
9. Maggots in the Mirror
10. Slaughterer of Souls
11. Your Eyes Will Turn to Dust
Karakter
3

Hele syv år er der gået siden Autopsy sidst smed en plade på gaden. Med 'Morbidity Triumphant' kan man med rette sige, at de atter en gang triumferer, og det er da også død, der hyldes på Autopsys niende studiealbum. 


Bandet var en del af den oprindelige bølge af dødsmetal, der som en tsunami bragede ind i samtlige kyster og et af epicentrene var USA. Både i New York, Florida og Californien kom der dødsmetal ud af Guds eget land, og Autopsy var en af de bedre repræsentanter fra vestkysten. 

Med plader som 'Severed Survival', 'Mental Funeral' og 'Acts of the Unspeakable' cementerede Autopsy sig som et af de store navne i den undergrund, der fulgte i slipstrømmen på de helt store navne som Morbid Angel, Cannibal Corpse, Death og Obituary. Kunne man lide det lidt mere klistrede, midtempo og helt igennem vanvittige gore-dødsmetal, så var Autopsy ikke til at komme udenom.

Men efter 'Shitfun' i 1995, der i øvrigt havde et oprigtigt klamt cover, gik Autopsy hvert til sit. Et årti plus det løse senere fandt de dog sammen igen, og her i 2022 står de så med 'Morbidity Triumphant', der i den grad fortsætter stilen og arven. Hvis man var fan af Autopsy i halvfemserne og har fulgt dem i deres genrejsning, så bliver man ikke skuffet her.

Lige fra den vilde åbner 'Stab the Brain' bliver man mødt af dødsmetal som var det en issyl lige i panden. Det fortsætter med typisk Autopsy-smadder på 'Final Frost' før de bliver decideret groovy og jazzet på 'The Voracious One'. Det er lige før deres boogie-guitar minder om et dansk band, vi ikke nævner i disse spalter. Sangen fungerer faktisk og det giver pladen en smule adspredelse.

For da vi kommer til 'Born in Blood' og 'Flesh Strewn Temple' begynder der at gå lidt for meget kød og kartofler i den. Førstnævnte starter afdæmpet og godt, men sangen udvikler sig ikke rigtigt udover sådan noget metervare, vi har hørt mange gange før. Det er, som om Autopsy ikke har villet skære helt ind til benet i studiet. Lidt bedre går det med 'Tapestry of Scars', hvor særligt guitarsoloen får tankerne tilbage til dengang, man rent faktisk gik op i den slags.'Knife Slice, Axe Chop' er et hurtigt stik lige i halsen med et roligt midtstykke, mens 'Skin By Skin' har den klassiske midtempo-dødsmetal, som Autopsy er kendte for. 'Maggots in the Mirror' fortsætter med en snert af punk, og 'Slaughterer of Souls' har ligesom førnævnte 'Skin By Skin' et godt mellemtempo og en rådden intro. Her er der igen kælet for guitarsoloen. Det hele sluttes af med 'Your Eyes Will Turn to Dust', der også har et godt groove.

Alt i alt en udmærket udgivelse, der sagtens kunne trimmes en anelse, men alligevel står som et godkendt album. Pladeomslaget er dejlig klamt, præcis som man kunne forvente af Autopsy. Kunstneren Wes Benscoter er et kendt navn indenfor heavy metal og har både Slayer, Black Sabbath, Cattle Decapitation, Kreator, Nile, Vader og Mortician på sit imponerende CV. Autopsy har brugt Benscoter mange gange siden de fandt sammen igen i 2008 og musikken er præcis som pladeomslaget. Rådden dødsmetal, der er ment til at chokere. Det lykkes Autopsy nogenlunde med på 'Morbidity Triumphant', der er værd at høre alene for det groove og de gode guitarsoloer, der er at finde på pladen.