Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Frisk dunst af død

Populær
Updated
Frisk dunst af død

Danske Undergang, der spillede på weekendens Metal Magic, har netop udsendt et nyt album. Det er en omgang obskur, beskidt, brutal og ikke mindst groovy dødsmetal iklædt den helt rigtige lyd.

Kunstner
Titel
Døden læger alle sår
Dato
07-07-2015
Karakter
4

'Døden læger alle sår' er tredje fuldlængde fra Undergang fra København, eller Killtown, som de ynder at kalde hjemstavnen. Albummet er indspillet i USA i forbindelse med en turné, og det har umiddelbart været et godt valg, for produktionen passer perfekt til bandets stil og ikke mindst de sange, som skiven indeholder.

Det er stadig musik fra den dybeste kloak, hvilket betyder, at musikken er stemt utroligt langt ned, og vokalen ligger som en rumlende, dyb gurglen over musikken. Produktionen formår at gøre både forvrænget bas og guitar hørbare, mens hver en lyd fra trommer og bækkener går klart igennem. Det lyder måske som en selvfølge, men i et så grumt lydunivers, som Undergang bevæger sig i, så er det faktisk en glimrende bedrift.

Undergang besidder stadig et formidabelt groove, så bandets dødsmetal rykker som bare pokker i en herlig, personlig blanding af et inspireret opkog af Incantation, Autopsy og Grave. Og så er bandets humor heldigvis også intakt, og man får finurlige titler som 'Ad Ligbitum','Kronisk betændelse i tarmene' og 'Det gør kun ondt til du dør'. 

Dødens stank kræver tilvænning

For nærværende anmelder har det taget sin tid for alvor, at komme til at holde af Undergang, hvilket anmeldelserne fra diverse koncerter med bandet gennem tiden vil afsløre. Men interessen for bandets musik er kommet snigende, og med 'Døden læger alle sår' er alt for alvor faldet på plads.

Det er lækkert og obskurt, musikken flænser ligeså meget, som den rykker, og når skiven kommer lidt ind under huden, så mærkes det også, at variationen fra sang til sang egentlig er passende og rigt til stede, og de først savnede guitarleads, til lidt adspredelse og variation, slet ikke er nødvendige. Der er nemlig fremragende riffs og idéer på stribe, og når man lægger det sammen med det virkeligt stærke swing i trommerne, så er det svært ikke at rive sine tarme ud til musikken og bare headbange, til man dør.

">