Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mindre tons, bedre lyd

Populær
Updated
Mindre tons, bedre lyd

Barricade er stærkt tilbage med hvad der slet og ret er godt håndværk, flettet sammen i et optimalt lydbillede

Kunstner
Titel
Gates of Nimh
Dato
20-10-2014
Trackliste
1. Erebus
2. Hellion
3. Matriarch
4. Nomad
5. Sunblast
Karakter
4

For et år siden udgav Barricade debutalbummet ‘Terrorlight’ der blev vel modtaget rundt omkring, også her på Devilution.

Siden sidst er Barricade blevet et bandmedlem mindre, idet den ene trommeslager, Daniel Wald, i starten af november valgte at gå egne veje. Han er dog med på ’Gates of Nimh’ hvor tempoet i forhold til ’Terrorlight’ er blevet mere tilbagelænet uden at give afkald på den intensive energi eller det mættede, autentiske lydtryk der kendetegner Barricade.

I øjeblikket arbejder bandet på nyt materiale, planlægger koncerter og prøver nye trommeslagere af, så ’Gates of Nimh’ er sikkert bare startskuddet til et aktivt 2015.

Barricades bedste fortrin er øvelokalelyden, der er mere udtalt her end på debutalbummet, samt vokalarbejdet der i sin ukontrollerede form arbejder sig ind under huden ganske som på ’Terrorlight’. Der er så meget ulmende energi i indspilningen, der ikke af den grund bare blæser derudaf, men holder en dynamisk og levende puls under den beskidte guitarlyd. Netop mixet fremstår som en meget bevidst prioritering og det er helt suverænt valg for Barricade at holde det så råt og upoleret.

Generelt er hardcoren lagt væk på ’Gates of Nimh’ til fordel for en mere tungtvejende reference til sludge hvilket fint kommer til udtryk som velskrevet, lytteværdigt og solidt håndværk, der afsluttes med ep’ens bedste nummer ’Sunblast’.

’Gates of Nimh’ kan frit downloades her, men de rigtig seje typer giver naturligvis en skærv for musikken.